19 Mart 2014 Çarşamba

TEKNİK DİREKTÖR İSTEMİYORKEN FUTBOLCU NASIL İSTESİN?



Ben takımların kalitesinin başlarında ki hocaya bağlı olduğunu düşünürüm. Atletico Madrid'in Simeone öncesi ve sonrasında ki görüntüsü buna en iyi örnektir. Yani senin iyi bir kadronda olsa kötü bir kadronda olsa seviyeni belirleyen başında ki hocanın yeteneği ile alakalıdır.
Dün akşam sahada o kadar isteksiz bir takım vardı ki. Fatih TERİM'i ve tavırlarını sevmeyen ben bile kenarda Terim olsaydı dedim. Mancini devre arasında geldi takıma istediği gibi müdahale edememiş olabilir ancak takıma bunca zamandır bir karakter kazandıramadığı da muhakkak.
Yapılan yanlış transferlerden bahsetmeye kalsak konu çok uzar ama ne ligde ne de Avrupa'da forma şansı bulamayan Hajrovic niye transfer edildi. Selçuk gibi takıma seviye atlatabilecek bir isim niye bu kadar etkisiz oynuyor. Daha da vahimi Mancini niye bu kadar umursamaz bir görüntü veriyor.
İtalya Milli takımının başına geçme hayalleri kuran Mancini için bu kadar mı önemsiz bir lig burası.
Ünal AYSAL takımın başına Mancini'yi getirirken sanırım Avrupa'da daha ilerileri hedefliyordu ancak Mancini'nin ilk kez bu seviyede görev aldığını unutmamak lazım. İtalya liginde 3 İngiltere liginde 1 şampiyonluğu bulunan Mancini uluslararası arenada o kadar da tecrübeli bir isim sayılmaz.
Dün oynanan oyunun baş sorumlusu Mancini'dir ama Karabük maçında Drogba'yı alıp Ceyhun'u sahaya süren dün sahada hücum anlamında neredeyse tek başına çabalayan Burak'ı alan maçı evde benimle birlikte izler gibi izleyen Mancini'den de büyük bir beklentiye girmemek gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder