24 Mart 2014 Pazartesi

MADRİD BARÇA MAÇINDAN SONRA



Epeydir oynadığımız tahmin oyununda bir kuralım vardır. Tahminlerde asla Barça'yı karşıma almam. Dün oynanan maçtan önce işlerin değiştiğini düşünerek bu kez Madrid kazanır demiştim. Ancak yine yanıldım. Maça iyi başlayan ve Madrid'in savunmada ki hatalarını iyi değerlendiren Barça İniesta'nın çaprazdan topu tavana asmasıyla öne geçti. Cumartesi günü Kayseri maçında Sneijder daha dar bir açıdan benzer bir pozisyonda topu tavana göndermek isterken tribünün üst katına yolladı. Bu gol maçı Barça'ya yaklaştıracağına uzaklaştırdı. Mourinho sonrası kontra ataklarda eşsiz bir tehdide sahip olan Madrid Benzama'yla iki gol bularak mental olarak oyunu eline aldı. Benzama'nın iki golünde de Mascherano'nun hamle yapamamasının büyük etkisi var. 10 dakikada 2 gol bulan Benzama 3'e de çok yaklaştı ancak bu kez de çizgiden topu Pique çıkardı.
Ama kim öne geçse bu kez geriye yaslanan o oluyordu. Barça'ya ceza sahasında bu kadar kolay pas yapma fırsatı verirseniz Messi bir şekilde o topu içeriye atmayı başarıyor. Pepe ve Ramos gibi iki dengesiz kasapta olanları izlemekle yetiniyor.
İlk yarı 2-2 bitince devre arasında iki takımında hocasının kulakları çekmesi ve daha az gol olmasını bekliyordum. Ama Madrid ikinci yarıya etkili başlayan ve gol arayan taraf oldu. Ronaldo maç boyunca yaptığı tek olumlu hareketle Alves'i geçerken ceza sahasının hemen dışında yerde kaldı. Ama kendini içeriye doğru bırakması sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Hakemin ilk ciddi hatası böylece geldi. Golden sonra maç yine ortadaydı. Madrid'in hücum hattının bu maçta ki formsuzluğu atılan 3 gole rağmen göze çarpıyordu. Bale süratli ancak beceriksizdi. Ronaldo ise uzun süredir gördüğüm en kötü oyunuyla karşımızdaydı.
Klasik bir Barça pasıyla Marcelo'nun 1 adım önünde ofsaytta olan Neymar hakemin süzememesi sonucu kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ramos ve Marcelo gibi iki adamın Neymar'ı nasıl kaçırdıklarını anlamak zor ama dakika henüz 60 bile olmamışken bir golü önlemek için penaltı ve kırmızı kartlık bir harekete yeltenmek hangi akılla açıklana bilir bilmiyorum.
Ama penaltının doğru olduğunu da düşünmüyorum. Neymar, Ramos elini kolundan çektikten sonra kendini yere bıraktı. Ama düşüş şekli hakemi aldatmaya yetti. Messi topun başına geçtiğinde kaçırabileceğini düşünüyordum ancak kalecini sol tarafına harika bir plase vurdu.
Beraberliği yakalayan Barça kalan yarım saatlik kısımda Madrid'i rahatlıkla geçecek pozisyonlar bulacaktı. Zaten Alves'in enfes şutu kale direğinden gelince golünde kokusu gelmeye başlamıştı. İniesta'yı ceza sahasında bu kez indiren Carvahal ve Xabi oldu. Maç boyu yoğun itirazlara maruz kalan hakem bu kez doğru karar vererek penaltı noktasına yürüdü. Topun başına yine Messi geçti. Yine kaçırır mı? Acaba diye içimden geçirdim ancak Messi bu kez topu imkansıza vurdu ve galibiyeti getirdi.
Maçta ki gergin atmosferi ekran başında bile hissetmek mümkündü. Madrid'in kötüleri başta Ronaldo olmak üzere Bale, Xabi, Ramos oldu. Barça'da ise Valdes, Mascherano ve Neymar olarak gösterilebilir.
Ama açık ara maçın en kötüsü rezil yönetim gösteren hakemler oldu. Ligde ki son durum şöyle:
Zirvede puan farkı kalmadı. Atletico ve Real'i bir puan geriden Barça takip ediyor. Sanırım son haftaya kadar yarış devam eder. Atletico şampiyonlar liginde ki Barça maçları sırasında ligde takılmaları muhtemel. Fikstür olarak en rahat görünen Real Madrid

1 yorum:

  1. sana neymar ın penaltı pozisyonunda katılmıyorum.ceza sahası içinde her türlü el kol hareketi penaltıdır...üstelik gole giderken.ramos sol eliyle neymar a vurdu ve neymar da pozisyona cila attı o kadar...

    YanıtlaSil