25 Mart 2014 Salı

KÖR DÖĞÜŞÜNDEN HALLİCE



Fenerbahçe sanırım bu sene ki en rahat deplasman galibiyetini Gaziantep'te aldı. Hemen her kornerde kafa vuruşunu Fenerli oyuncular yaptı. Fizik olarak o kadar üstündüler ki bir ara Gaziantep resmen dayak yedi. Sadece Emre fizik olarak karşısında ki oycudan daha zayıftı o da zaten tekniğiyle o açığı kapattı.
Ama ortaya konan oyuna bakınca o fizik gücün karşılığını alamadığını gördük. Maçın başında Kuyt'ın gelişi güzel şişirdiği top ve Antep'in gerçekten bir kaç sınıf düşük stoperlerinin sayesinde golü bulan Emenike, benzer bir pozisyonda Binya'nın bu kez topu önüne yumuşatması ile sadece koşarak golü buldu ve maçı orada bitirdi. Seneye Beşiktaş formasıyla göreceğimiz Cenk, Bekir ve Alves kucağında etkisiz kaldı.
Hafta içinde magazin basınında sıkça İstanbul sokaklarını arşınladığını gördüğümüz Sergen belli ki takımı iyi hazırlayamamış. Maç sonrası açıklamalarında da umursamaz tavrının sürdüğünü gördük. "Zaten mağlubiyet beklediğimiz bir maçtı, kaybetmemiz sorun değil" ne demek ?
Hafta sonu Liverpool'un Cardiff'i 6-3 yendiği maçın özetini izlerken aklıma Suarez'in ne kadar bencil olduğunu ama ilk golünü attıktan sonra pas verme konusunda o kadar da pinti olmadığını gördüm. Akşam Emenike iki golü attıktan sonra artık pas vermeye de başlar herhalde dedim ancak yine pas verse mutlak olan golü kaleye şut atmaya tercih ederek heba etti. Emenike'nin formda olduğu gerçek ancak daha üst düzey maçlarda bu tercihleri sıkıntı olabilir. Galatasaray'a karşı bulacağımız ender pozisyonlarda telafi şansımız olmayabilir.
Akşamın gol kaçırma konusunda mahir ancak tabelada adı yazılan bir diğer isimde Sow oldu. İlk yarıda 1'e3 pozisyonda rakibini geçip çaprazdan kaleyi gören Sow çok kötü vurdu. İkinci yarı ise Antep savunmasının eşsiz ikramını geri çevirmedi ve şık bir vuruşla 3 ay sonra gol attı.
Volkan'ın sakatlanmasıyla kaleye geçen Mert maçın başında ve sonlarında olmak üzere çok güzel bir top çıkardı. Görüntü olarak da A.Madrid kalecisi Courtois'i andıran Mert 25 yaşında olduğunu unutmayarak artık kaleyi Volkan'dan alma zamanı geldiğini düşünüyorum. Sene boyunca formsuz olan Volkan son 3 maçtır iyi toplar çıkardı ama sık sakatlanması ve dışarıya verdiği kötü görüntü sebebiyle yerini Mert'e bırakmalı.
İlk yarının son dakikalarında sakatlanan Emre ikinci yarının ilk dakikalarında oyundan çıkarak yine mi sakatlandı sorusunu akıllara getirdi ancak Ersun hoca nihayet Emre'nin yerine Alper'i değil de Salih'i oyuna alarak doğru bir hamle yaptı. Haftalardır oynaması için baskı yapılan genç oyuncu yarım saatten fazla oynama şansı bulmasına karşın çok da etkili olamadı.
Lig yarışı bence geçen hafta Galatasaray Karabük deplasmanından beraberlikle dönünce bitmişti ancak bu hafta Kayseri'ye evinde kaybeden Galatasaray Beşiktaş'a da geçilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Fenerbahçe'nin bu hafta seçim dolayısıyla Pazartesi oynayacağı Bursa maçı ligi bitirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder