25 Kasım 2015 Çarşamba

DENİZLİ'DEN MEDET UMMAK



 Fenerbahçeli olduğumda ilk şampiyonluğumu 2000-2001 senesinde Mustafa DENİZLİ döneminde görmüştüm. Ne kadar şaşılacak şey ki Fenerbahçe tarihinin ilk Türk antrenörle kazandığı şampiyonluktu. Sonrasında Aykut Hoca ve Yanal'la bu sayı arttı ancak ilkler her zaman hatırlanır. O dönemi hatırlayanlar Fenerbahçe'nin dönemin çok üzerinde paralar harcadığını hatırlar.
Beşiktaş ise bir kriz döneminde herkesle anlaşabilen isim olarak Denizli'ye şans vermişti. Kısa sürede takımı toparlamış ve şampiyon yapmıştı devre arasında ki Yusuf transferi hala konuşulur.
Bu iki örneği kenara bırakırsak Mustafa DENİZLİ'NİN kariyeri hiç yok. Manisaspor'un büyük yatırım yaptığı sezonda ikinci ligden yükselmeyi başaramayan, Rize'de görev alan ancak başarılı olamayan, İran gibi kimin ne yaptığını bilmediği liglerde görev alan, en son olarak da Azerbaycan liginde çalışan ama hiçbir yerde başarılı olamayan bir isim.
Aklımda Denizli denilince ilk gelen şey pahalı transferler, hücum futbolu ve anlamsız tavırları olan bir isim geliyor. Sene olmuş 2015 Galatasaray gibi bir kulüp Hamza hoca gibi başarısını tartışamayacağınız bir ismi gönderip Denizli ile anlaşabiliyorsa diyecek laf bulamıyorum.
Bir Fenerbahçeli olarak çok memnun olduğum bir hamle de olsa Galatasaray'ın bu kadar saçma tercih yapmasına aklım ermiyor. Bu arada devre arasında mutlaka transferler olacaktır. Yasin gibi Olcan gibi ne vereceği belli olmayan isimler yerine daha garanti performans veren isimlere yönelecektir. Hem forvet hem de orta sahaya Melo tarzında bir ismi mutlaka kadroya katmak isteyecektir.
Mustafa DENİZLİ bana göre 7 puan farktan şampiyonluk kazanabilecek bir isim değil ama tam 7 puan önde olsanız takımın başında o varsa maçları gönül rahatlığıyla izleyemezsiniz.

1 yorum:

  1. sen hatırlamayabilirsin ama çok eskiden Alamania Aachen takımında çok başarılı olmuştu.bence Mustafa Denizli kariyeri başarılarla dolu..

    YanıtlaSil