5 Mart 2018 Pazartesi

ÜMİTLER KAF DAĞININ ARDINA



Geçen hafta Beşiktaş yenilgisiyle 4.sıraya kadar düşen Fenerbahçe adına şampiyonluk için ümitli olmamamızın sebebi fikstür olarak avantajlı olması ve rakiplerine göre nispeten içeride daha fazla maç oynayacak olmasıydı. Ancak dün ki maç gösterdi ki Fenerbahçe için her ümit beslediğinizde Aykut hocanın da futbolcuların da o ümidi öldürmek için ellerinden geleni ardına koymadığıdır.

Maçtan önce o soğuk hatta fırtınalı havada maça gitmenin delilik olduğunu söylediğim Onur maça doğru yol almıştı bile. Kadroyu gördüğümde çok olumlu bulduğumu söylemeliyim. İçeride ki bir maçta forvette Fernandao arkasında Valbuş ve Guiliano beraber oynuyordu onların açığını da toplası için sağda Dirar arkasında ise Jozef ve Topal duvarı vardı. Kalede cezalı Volkan yerine Kameni savunmada sakat İsmail yerine Hasan Ali, sağ bek Isla ve stoperde Roman ile Skrtel kağıt üstünde ideale yakındı. Maç başladıktan sonra ise takım olarak Pazar sabahı koşuya çıkmış sosyete temposunda oynuyorduk. Ligin bence kötü takımlarından ve oynamak için maç seçen takımlarından Akhisar ise iyi diyebileceğimiz seviyede kapanıyordu. Onların kadrosunda ise savunma lideri Yumlu, sol kanat forveti Gaziantep’te oynarken de beğendiğim Larrson, orta da ismiyle dikkat çeken Muğdat ve forvette Fernandao’nun bir gömlek altı Seleznov ile hücum etmek için çıkmıştı. Ritimli koşu temposunda oynayan Fenerbahçe’ye karşı Akhisar bulduğu ilk duran top şansında ön direkte maç boyu atılmak için her şeyi yapan ama hakemi ikna edemeyen Serginho’nun kafası ile öne geçti. Kameni golde tepkisiz kalarak dosta korku düşmana güven vermeye başlamıştı bile. İnternette biraz dolaşsanız Kameni’nin yan top zaafı adında trilyon tane yoruma, veriye ve videoya ulaşabilirken takımın ona sene başında birinci kaleci formasını vermek istemesinin ne kadar büyük hata olduğunu daha iyi anlarsınız.

Tipik Fenerbahçe takımında görüleceği üzere takımın temposu yüzde 40’dan yüzde 70’e çıktık. Çıktık da ne oldu derseniz 0-2 oldu derim. Valbuş’un didinmelerine Hasan Ali’nin çabası eklendi. Guiliano çok etkisiz Fernandao ise markaj altında kalmaya devam etti. Günün en kötülerinden Isla kolay geçildiği bir pozisyonda sol bekleri çizgiye indi, topu penaltı noktasına çevirdi, Seleznov da kötü bir vuruş ile topu kaleye yolladı. Kötü bir vuruş diyorum çünkü ne köşeye ne de havadan giden bir şuttu. Kameni bu kez tuhaf bir şekilde ayaklarıyla topu içeriye alırken skor iyice geri dönülmez bir hale geldi. Golden 3 dakika sonra bence maçın en kritik pozisyonunda Hasan Ali ismine yakışanı yaptı ve karşı karşıya topu kalecinin üstüne vurdu. Valbuş ile verkaç yaptıktan sonra ceza sahasına girdi ve benim burada ne işim var dercesine ilk yarıda farkı 1’e indirme şansını harcadı. Bu arada ilk yarının sonlarına doğru Muğdat’ın 25 metreden yolladığı harika şutu Kameni’nin çıkardığını da söylemem lazım o da girseydi muhtemelen devre arasında istifa söylemleri ayyuka çıkardı.

İkinci yarıya çıkarken herkes haklı olarak değişiklik bekliyordu. Aykut hoca da beklentiyi boşa çıkarmazken oyuna giren Atıf çıkan ise Isla oldu. Dirar sağ açıktan sağ beke Aatıf ise onun önüne geçti. 57’de Hasan Ali’nin ortasında sağ açık oynarken yapmadığı koşuyu sağ bek oynarken yani yapmaması gerekirken yapan Dirar kafa ile altı pasa topu indirdi kötü gününde olan Guiliano kafayı yere doğru vurarak gole çevirdi. Golle birlikte takıma hava, seyirciye can ve 3 puan için ümit ışığı vermişti. Ama başta dedim ya bu takım ümit öldürme konusunda kesinlikle 1 numara. Golden sadece 2 dakika sonra Akhisar farkı yine ikiye çıkarırken sadece 3 kişi ile gelip bomboş kafayı vuran Larrson galibiyeti olmasa da puanı garantiye almıştı. Takımda 4 savunmacı ve önlerinde iki ön libero varken rakip sadece 3 kişi ile gelip gol atabilecekse bu kadar tedbire ne gerek var? Sahiden bu kadar savunmacı olmasa Akhisar kaç atacaktı? Korku duvarları ile yaşamanın gereği var mı? Ama bu sorular maalesef bugünün değil Aykut hocanın imza attığı gün sorulması gereken sorular.

63’te bu kez sağdan gelen ortada Fernandao vuramazken arka direkte Skrtel bomboş topu uzaya vurdu. Gol beklediğimiz ayaklar Hasan Ali, Dirar ve Skrtel olunca çok da şaşırmak lazım. 67’de ise Hasan Ali bu kez çizgiye inerek penaltı noktasına çıkardı. İlk yarıda ki Seleznov’un golü gibi topla buluşan Aatıf bu kez doğru bir vuruşla köşeye topu göndererek farkı 1’e indirdi.

Düşünün maçın bitmesine daha 25 dakika civarı var ama seyircide umut bu kez yoktu. Acaba Akhisar bir tane daha atar mı diye endişe bile vardı.  İki dakika sonra Valbuş yerini Soldado’ya bırakırken aynı dakikalarda Barça deplasmanında 1-0 geride olan Atletico Madrid sahada Griezmann, D. Costa varken içeriye onları çıkarmadan Correa ve Gamerio’yu yolladı. Herhalde futbolu bilmiyorlardır. Ama hakkını verelim Aykut hocanın bu değişikliği işe yaradı! ve kalan dakikalarda başka gol yemedik!!!. Ne ilginçtir ki Atletico’da kalan dakikalarda 4 forveti sahaya sürmesine rağmen başka gol yemedi.

Kalan dakikalarda konuşulmaya değer bir şey olmadı. Oyuncu değişiklikleri, yalandan sakatlanmalar filan Akhisar akıllıca dakikaları eritti ve hakkıyla 3 puanı aldı gitti. Geride Fenerbahçe’nin Kocaman ümitleri ve hayalleri kaldı. Haftaya deplasmanda Galatasaray’ın mağlup döndüğü Malatya deplasmanı ve sonrasında ise içeride Galatasaray maçı var. Sizin ümidiniz var mı bilmiyorum ama benim ki Kaf dağının ardında. Yakın bir yere taşınması için ise 5 maç üst üste galibiyet gelmeden ikna olmam. Görelim bakalım…

Yıllar sonra ilk defa evimde internet üzerinden de olsa (İP TV müthiş bir icat)  ayaklarımı uzatıp bir lig maçı izledim. (tabii çocuklar ne kadar izin verdiyse o kadar rahat edebildim : ) onunda böyle keyifsiz biten bir maç olması kısmetimiz oldu ilerleyen haftalarda galibiyette görürüz inşallah.

Maçın Adamı: Mustafa YUMLU ve Muğdat ÇELİK

Maçın Hakemi: Skor hakem yüzünden diyemem, ama kötüydü. Soldado’nun iptal edilen golü doğruydu. Serginho’nun belki ilk 10 dakikada ama kesinlikle ikinci yarıda atılması lazımdı. Fernandao’nun itildiği pozisyondan iri olmasına aldandı o itmeyle düşmez diye düşündü herhalde.

Okuduğunuz için teşekkürler. Allah (c.c.) emanet olunuz.

2 yorum:

  1. ellerine sağlık abicim ama daha erken çok sular akar köprünün altından... haftaya bir deplasman galibiyeti ondan sonra içerde galatasaray beraberliği :))) sizi potada tutar. Sizsiz şampiyonluk yarışı olmaz.
    Selametle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makara konusu olduk bak sen daha ümit var diyon bir de : D

      Sil