11 Nisan 2017 Salı

BEKLENEN GÜNLER GELDİ



Bloğu kapatmayı düşünürken nedense yazmak geldi içimden yine, epeydir bloğun ana konusu Fenerbahçe basketbol şubesi oldu ama işin doğrusu beni heyecanlandıran çok önemli bir spor olayı da olmadı bu dönemde. Geçen sene finalde kaybederken herkes seneye bu kez olacak diye kendini teselli etmeye çalışıyordu. Sezona harika başlayan takım gerek sakatlıklardan gerekse yoğun maç trafiğinin bıkkınlığından ritmini kaybetti. Son 6 maçta alınan 4 mağlubiyet ev sahibi avantajımızı kaybetmemize neden olurken en azından ilk 3 sırada ki olağan favoriler Real, CSKA ve Olym. ile karşılaşmamamız biraz olsun moral oldu.
Kadro özeline bakacak olursak geçen sene ki kadro korunuyor gibi gözükse de Antic ve Gigi başta olmak üzere pek çok oyuncudan aynı ölçekte yararlanamadık. Bir sene daha yaşlanan 34 yaşında ki Bobby de son demlerini yaşıyor. Gelecek sezon olmayacağı şimdiden açıklanan Bogdan’ın sakatlığıyla geçen süreçte anladık ki skorer pozisyonunda çok büyük sıkıntılarımız var. Normal sezonun son iki maçında da 60 sayıyı bulamamamız endişe verici. Hala umutlu olmamızı ise açık ara ligin en iyi savunma takımı olmamıza bağlıyorum. Evinde 80 sayı ortalamasıyla oynayan Real’i 61 sayıda tutabilmek gerçekten büyük iş ama bundan yararlanamamak da bir o kadar endişe verici.
Başlıkta dediğim gibi tüm takım ve tüm camia bir an önce playoffların ve de final four’un gelmesini bekliyorduk. Artık beklenen günler geldi. Rakip, evinde 15 maçta sadece 1 mağlubiyet alan Panathinaikos oldu. Geçen sene final fourda uzatmada kazandığımız Baskonia takımının iki önemli oyuncusu Mike James ve Bourisis takımın merkezi konumunda. İsmi kadar korkutucu olmasa da Cahalates takımın lider oyun kurucusu. Eski oyuncumuz James Gist ve Real Madrid’den hatırladığımız K.C. Rivers takımın diğer temel taşları. Ancak takımı taşıyan skorer isim ise Chris SİNGLETON konumunda. Rakibin deplasmanlarda aldığı 10 mağlubiyet iştahımızı kabartsa da bizimde onlardan sadece 1 deplasman galibiyeti aldığımızı görünce ilk 2 maçtan birini çalmak önemli hale geliyor ki eğer bu seriyi evimizde bitirebilecek konuma getirebilirsek Arenadan çıkmalara mümkün olmayacaktır.
           Normal sezonda rotasyonlarla ve sakatların iyileşmesini bekleyerek geçirdikten sonra nihayet playoflarda tam kadro çıkacağız. Datome ve Sloukas tamamen iyileşmese de 18 Nisanda başlayacak seri için endişe edecek bir sorunları yok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder