11 Mayıs 2016 Çarşamba

FİNAL FOUR VE FENERBAHÇE




Cuma günü saat 22'de başlayacak maçla birlikte Fenerbahçe 2 yıl üst üste Avrupa'nın en büyük kupasında son 4 takım arasına kalmış olacak. Geçen sene ev  sahibi Real Madrid'in alması için gösterilen ve kabul edelim ki bizim de kırılgan bir takım olmamızla ilk çeyreğini önde kapatsak da maç genelinde varlık gösteremeden evimize dönmüştük. Bu sene ise Almanya'nın başkenti Berlin'de oynanacak maçta bu kez son 4'e kalan takımlardan hem bütçe olarak hem de takım kalitesi olarak 2.sıradayız. Rakibimiz Laboral ise yıllar önce Tau Ceremica olarak bu seviyelerde boy göstermiş İspanyol takımı olacak. Laboral ismi ise malum Ülker misali kulübe isim sponsoru olmuş bir marka.

Cuma günü ilk yarı final ise iki Rus takımı arasında oynanacak. Barselona'yı 5. Maçta geçen bizim grubun ikincisi L.Kuban ve Kızılyıldız'ı 3-0 ile çok rahat geçen Final Four'un favorisi CSKA karşı karşıya gelecek. Normalde aynı ülkeden 2 takımın karşılaşmasını seyretmekten hoşlanmam ancak ülke içi dinamikleri farklı olabileceği için izlenmesi keyifli olabilir. Maçın açık favorisi CSKA olsa da Kuban ligde oynanan maçlarda evinde kaybetse de deplasmanda CSKA'yı yenebilmiş. Nitekim Avrupa'nın en iyi skorer gardına (M.Delaney) sahip takımın kolay teslim olmayacağına eminim. İlk maç cuma günü 19:00 Lig tv de yayınlanacak.

Fenerbahçe'nin rakibi ise İspanya liginde an itibariyle 4.sırada bulunan Laboral Kutxa. Yakın zamana kadar bütçede küçülmeye giden takımın en önemli oyuncusu Yunan 4 numara Bourousis. Takımın sayı ve ribaunt lideri olan 33 yaşında ki Yunan daha öncede bu tecrübeyi yaşamıştı. Play-offlar da Pana'yı 3-0 ile geçen İspanyollar evlerinde ki 2. Maçın uzatmaya gitmesine engel olamasa da maçı kazanmayı bilmişti. Deplasmanda daha rahat bir oyun ortaya koyunca da bizim gibi çok strese girmeden final four biletini aldılar. Takımın diğer göze batan isimleri ise Mike James ve Darıus Adams. Pota altında her ne kadar bizim ağırlığımız söz konusu olsa da Bourousis'in dış şutunun da olduğunu düşünürsek ribauntlarda kısalardan yardıma ihtiyacımız olacaktır.

Tekrar ediyorum bu maçın favorisi kesinlikle biziz. Boby'nin, Bogdan'ın Gigi'nin formda oluşu Ekpe'nin ise uçuyor oluşu bizim alacağımız tedbirlerden çok onların nasıl önlem alacağını daha önemli kılıyor. Play-off'ların hemen öncesinde sakatlanan Vesely'nin de son iki maçta harika geri dönüşünü görünce, yedekten gelecek Antic'i, Sloukas'ı Kalinic'i düşününce daha maça 2 gün olmasına karşın içim içime sığmıyor. Bütün bu saydığım isimlerin çok daha önünde ise Koç faktörü var ki Fenerbahçe'nin bu seviyede olmasının bir numaralı sebebi Koç Obradovic'tir.

Futbol takımının da kötü olmasıyla artık ilgi iyice basket takımına kaymış durumda. Açıkçası hafta sonunda ki Fenerbahçe - G.Birliği maçı zerre umurumda değil.

İnşaallah pazartesi günü şampiyon olduğumuz bir yazı yazabilirim. Başarılar Fenerbahçe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder