7 Temmuz 2015 Salı

4 BÜYÜKLERİN 2015 / 2016 FORMALARI



 

 Son puan durumuna göre sıralamak gerekir diye düşünüyorum.

GALATASARAY
Henüz resmi olarak açıklanmadı ancak büyük olasılıkla tasarımlar bunlar. Parçalı klasik forma için yoruma gerek yok. Her sene olmak zorundadır. Küçük düzenlemeler haricinde değişiklik olmaz. Ama diğer formalar beklentileri karşılamadı diyebiliriz. Hatta Nike'in bu özensiz tasarımları kabak tadı verdi bile denilebilir.
Siyah forma antrenmanda giyilebilecek sadelikte ve basit olmuş. Koltuk altlarında ki sarı ve kırmızı şeritler olmasa hepten tişörte dönecekmiş.
Kırmızı formanın da elle tutulur bir yanı yok bana göre. Kollarında ki siyahlıkların kötü durması bir yana ne ana renk olarak kullanılan kırmızının tonu ne de siyahla olan uyumsuzluğun fark edilmemesi imkansız. Büyük firmalar büyük paralar veriyor ancak Lotto, Puma gibi markalar forma tasarımı konusunda sanki bir adım daha öndeler.

FENERBAHÇE
 Geçen sene ki harika tasarımlardan ve kaliteden sonra bu sene ki beklentiler oldukça yükselmişti. Ancak yayınlanan formalara bakıyorum da tek güzel şey Nani'nin üzerinde gördüğümüz formada ki yazı stilinin güzel olduğu. Onu da ligde federasyon sadece tek tip yazıya izin verdiği için sadece Avrupa kupalarında görebileceğiz.
Çubuklu klasik olarak yine karşımızda en son avea reklamlı formada benzer bir yaka tasarımı vardı. Bu sene pek bir değişiklik yok. Adidas'ın imzası olan omuzlarda ki 3 çizgi bu formada da var.
Bu sene deplasman forması olarak griyi tercih etmişler ancak üzerinde sarı lacivert yerine türkuaz yatay çizgiler kullanınca Fenerbahçe'den çok Arjantin milli takım forması olmuş. Omuzda ki çizgilere devam etmişler ek olarak kollarda puantiyeli şeritler var. Ben çok beğenmedim.
3. forma ise lacivert takım. Açıkçası Galatasaray'ın siyah formasından tek farkı bu forma hiç değilse kulübün ana renklerinden birisi ile yapılmış. Ama gerek görüntü gerekse çizdiği imaj antrenman formasından daha fazlası değil. Forma üzerinde ki çizgiler yeşil yerine sarı olsaydı çok daha iyi olurdu kanısındayım.

BEŞİKTAŞ
 Renksiz takım olmasıyla övünen Beşiktaş bu sene bunu formaya da yansıtmış durumda. Geçen senelerde kırmızı formasına bile rastladığımız takımın bu sene 3 formada sadece 2 renk kullanmış olması ilginç olmuş.


   İlk forma çubuklu siyah beyaz, sonra ki düz beyaz ve son olarak da düz siyah forma var. Aralarında şu kötü olmuş diyebileceğim bir tasarım yok ama görünce bu forma çok güzel dediğim bir formaları da yok.


TRABZONSPOR

 
Geçen senelerde formalarını en geç açıklayan kulüp olmuştu. Bu sene bu kadar geç kalmadılar. Ancak nete düşen tasarım sayısı sadece 2 o yüzden eksik bir değerlendirme olacak. Düz beyaz formalardan çok hoşlanmam ama kötü de sayılmaz. Ama düz mavi forma çok güzel duruyor. Nedense bana Gökdeniz'li dönemi hatırlattı. Biraz nostalji kokan güzel bir forma olmuş. Sanırım yayınlanmayan diğer forma da parçalı bordo mavi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder