10 Haziran 2014 Salı

A GRUBU



Ülkemizde şampiyonluk yarışının erken kopmasıyla tüm ilgi Dünya Kupasına kaymaya başlamıştı. Uzun süredir beklenen kupa nihayet perşembe günü başlıyor. Kupa için çok büyük sürpriz beklentim olmasa da turnuvanın Güney Amerika’da olmasının da etkisiyle keyifli ve güzel futbol bekliyorum. Kupanın benim açımdan favorileri; BREZİLYA, İSPANYA, ALMANYA ve ARJANTİN. Kupayı bu takımların dışında birinin alması bence büyük sürpriz olur.
BREZİLYA
 Ev sahibi ve son 20 yıldaki tüm dünya kupalarının olağan favorisi Brezilya, bu kupada da oldukça iddialı. Belki yetenek olarak eski Brezilya takımlarının seviyesinde değil ama takım oyunu olarak daha dengeli ve güçlü bir takım. Bu takım için şampiyonluk ve final harici tüm sonuçlar başarısızlık olarak addedilecektir. Grubu açık ara lider bitirmesini bekliyorum.
HIRVATİSTAN
Avrupa elemelerinde görece kolay bir gruptan zorlanarak 2.olabilen Hırvatistan, play offlarda en kolay kurayı çekerek dünya kupasına katılmaya hak kazandı. Günlük oyuncu performanslarına bağlı değişkenlik gösteren takım oyunu nedeniyle grupta ikincilik yarışı yapacak olsa da grubu 3. olarak bitireceğini tahmin ediyorum.
MEKSİKA
Sadece Dünya kupalarında izleyebildiğim  Meksika Kuzey Amerika elemelerinde beklenenin aksine çok zorlandı. Hatta ancak play off oynayarak dünya kupasına katılmaya hak kazandı. Takım kadrosunda en fazla 4-5 kişiyi tanımama rağmen genel bir sempatimin olduğu Meksika’nın grubu 2. bitirerek ikinci tura çıkacağını ve 2. turda eleneceğini tahmin ediyorum.
KAMERUN
Afrika elemelerinden çok zorlanmadan gelen Kamerun’da ülkemizde de forma giyen birçok tanıdık isim forma giymekte, Afrika takımlarının genel hastalığı olan takım oyunu zaafı Kamerun’unun en önemli dezavantajı gibi duruyor. Görece olarak yaşlı kadrosu ve zayıf defans hattı nedeniyle grupta varlık gösteremeyeceğini tahmin ettiğim Kamerun grubu bence 4. sırada bitirecektir.

Son olarak tekrar grup tahminim;
1)BREZİLYA      9 PUAN
2)MEKSİKA      6 PUAN
3)HIRVATİSTAN    1 PUAN
4)KAMERUN      1 PUAN


MESUD AKYÜZ
KONUK YAZAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder