8 Mayıs 2013 Çarşamba

NBA KONFERANS YARI FİNALLERİ



DOĞU
MİAMİ - CHİCAGO

İlk turda Milwaukee'yi çok rahat bir şekilde 4-0'la geçen Miami, karşısında normal sezonda galibiyet serisini sonlandıran Chicago'yu bulunca eminim çok memnun olmamıştır. Çünkü ilk turda Chicago'nun rakibi olan Brooklyn eğer evinde ki son maçı kazansaydı onlar için çok daha kolay bir yarı final serisi olacaktı. İlk maçlar oynandıktan evinde kaybeden Miami bu serinin kolay geçmeyeceğini fark etmiştir. Ama bu erken tokat onları kendilerine getirmiş de olabilir. İkinci maçları bu gece oynanacak. Miami bu kez kazanmaya daha yakın da olsa ters eşleşmelerden ve Lebron James harici herkesi çok iyi savunan Chicago asla teslim olmayacaktır.
Geçen seneden bu yana oldukça kan kaybeden Chicago play-offlarda sınırlarını aşan Nate Robinson ile çok iyi bir hava yakaladı. Sakat sakat oynamasına rağmen Noah'da iyi bir seri geçirecektir. Boozer'dan asla beklediği katkıyı alamayan Chicago buna karşın seride yine maç kazanacaktır. Bu sayı final için yeterli olacak mı emin değilim ancak ilk maçta Robinson'a 9 dikiş atıldığını düşünürsek yine kan çıkacaktır.
Tahminim Miami'nin seriyi yine de kazanacağı yönde ancak gönlümden geçen Chicago'nun kazanması.

Seri tahmini: 4-2 Miami
 NEW YORK - İNDİANA

İki takımda ilk turdan 4-2 ile çıktı. New York 3-0 öne geçtiği seride Boston'u 4-2 geçerken zorlansa da Boston'un gücü ancak bu kadarına yeteceği için serinin sonu rahat geldi. İndiana ise Atlanta karşısında ilk iki maçı kazandı. Sonra ki iki maçı kaybetti. Ve sonraki iki maçı yine kazandı. Yani deplasmanda kazanmak için 3 maç oynaması gerekti. Buna rağmen bu seriye deplasmanda kazanarak başladı. İyi savunma yaptığı ve Carmelo ile J.R.Smith'in gününde olmadığı bir günde kazanarak önemli bir galibiyet aldı. Buna karşın ikinci maçta neredeyse 30 sayı fark yedi. Yani serinin kalanı için Carmelo ve J.R.Smith'in ellerinde diyebiliriz. Artık İndiana'ya gidiyorlar. İki maçın hiç değilse bir tanesini kazanacaklardır. Ama serinin kazananı New York olacaktır.

Tahminim: 4-2 New York

BATI
OKLAHOMA - MEMPHİS

İlk turda 3-0'dan sonra serisi 3-2'ye gelen takımlardan birisi de Oklahoma'ydı. Houston karşısında Westbrook'u kaybeden Oklahoma artık final adayı olmaktan epey uzaklar. Durant'ın sırtında gidebildikleri yere kadar gitmeye çalışacaklar. Houston bir sürpriz yapıp Oklahoma'yı eleyebilseydi, devamında Memphis'i daha çok zorlayabilirdi. Memphis ise LA.Clipers karşısında ilk iki maçta bocaladıktan sonra 4 maç üst üste kazandılar. Yılın savunmacısı seçilen Marc Gasol takımın en sağlam kayası. Zach Randolph ise  takımın en önemli skoreri. Savunmayı bütün takım olarak yapan Memphis en büyük sorunu ise hücumda ki tıkanıklık. Onu aştıkları her maçta galibiyete daha yakın taraf oluyorlar.
Seride iki maç geride kaldı ve ilk maçı son anda kaybeden Memphis ikinci maçı kazandı ve seride 1-1'lik eşitlik var. Artık iki maç Memphis'de ve avantajı iyi kullanacaklardır.

Tahminim: 4-1 Memphis
 S.A. SPURS - GOLDEN STATE W.

İlk turu Lakers'ı süpürerek geçen Spurs epey bir dinlenme fırsatı buldu. Golden State ise Denver'i 4-2 ile geçerken bu sene ki rüya gibi geçen sezonu daha da ileri götürmeyi başardı. Ancak bu kez çarptıkları kaya biraz daha sert. Takımın her anlamda yıldızı S.Curry inanılmaz bir sezon geçiriyor. Salt skorer olarak şuan da Durant'ın bile önünde olan Curry bu sezonun kuşkusuz yıldızı. Öyle abuk şutları öyle açılardan sokuyor ki tutmaya çalışan savunucunun delirmemesi mümkün değil. İlk maçta 40 sayı attı ama yetmedi. İki uzatmaya giden maçta Manu Ginobili'nin şutuyla kaybettiler. Bir daha bu kadar iyi bir gününe denk gelir mi bilinmez ama bu seriyi de kolay kolay bırakmayacaklardır.
Favori kuşkusuz Spurs ancak Golden State epey can sıkacak.

Tahminim: 4-3 Spurs

Türkiye'de maç yayın hakkını elinde bulunduran D-Smart haftada iki maçı Çarşamba sabahı ve Pazar akşamları CNNTurk'ten yayınlıyor. Ancak benim gibi uydudan yayınları takip edenler Cumartesi gecesi yada Pazar sabahında olan maçları Azeri kanal AZ TV'den de izleyebiliyor. Serilerin uzama şekilleri ve erken bitme durumlarına göre program çok değişiklik gösterdiği için hangi maçların yayınlanacağı bilgisine ulaşmak kolay değil. Ancak bu Pazar akşamı Golden State - Spurs maçını CNNTurk'ten izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder