8 Mart 2013 Cuma

ÇEYREK FİNAL GÖRÜNDÜ



Dün maçı izleyenlerin hemen hepsinde Napoli’ye iki maçta 5 gol atarak eleyen Plzen’in özellikle evinde güçlü bir takım olduğu ve gol yemeden alınacak bir beraberliğin bile çok iyi sonuç olduğunu düşünüyordu. Ancak maç başladıktan sonra görüldü ki galiba Plzen’i biraz fazla gözümüzde büyütmüşüz. Yanlış anlaşılmasın bunu Fenerbahçe’nin iyi oynunu gölgelemek için söylemiyorum. Rakip hangi seviyede olursa olsun bu kadar dominant bir oyunu deplasmanda oynamak bizim pek alışık olduğumuz bir tablo değil.

Aykut Kocaman’da maç öncesi bizim gibi düşünüyor olacak ki maça Salih yerine daha savunmacı Selçuk ile başlayarak rakibe saygı duyduğunu gösterdi. Ama 90 dakika boyunca Yobo, Volkan ve Selçuk’un ortaklaşa saçmaladığı pozisyon haricinde rakibin eyvah diyeceğimiz tek bir pozisyonu bile yok. (Gel de hafta sonu oynanan Beşiktaş maçında neden Yobo oynamadı diye sorma.) bizim ise ilk 15 dakika sonra olaya uyanan takımın yavaş yavaş çıkmasıyla tehlikeli olabilecek pozisyonlarımız oldu. Özellikle Kuyt’ın altıpasta topu tribüne vurduğu topta herkes gol diye ayağa kalkmıştır.

İkinci yarıda biraz daha şut çekme konusunda uyarıldığını düşündüğüm takım Sow, Baroni, Webo ile rakip kaleye yanlış ya da doğru şutlar atmaya başladı. Özellikle 58’de Sow’un yaklaşık 25 metreden yaptığı harika şutu kaleci zorlukla çıkardı. Ama beklenen gol gelmedikçe taraftar maçın başında ki psikolojiye yani 0-0 da fena bir skor değil diye düşünmeye başlamıştı. Hatta Aykut hoca bile oyun ve skordan memnun olacak ki bozmamak adına 70’de yapması alışkanlık haline gelen değişiklikleri bile 83’e kadar yapmadı.

81.dakikada ise Baroni ile gelişen atakta çok da iyi gününde olmayan Gökhan GÖNÜL’ün güzel ortasında maçın iyilerinden Sow’un kafasını kaleci çeldi ancak dönen topta Webo boş kaleye topu gönderirken turun kapısını da epey bir araladı. Golden 5 dakika sonra sakatlanması ise Fenerbahçe adına kritik çünkü onun yedeği olabilecek Semih’e ne hocası ne de taraftar artık eskisi kadar güvenmiyor.
Bu galibiyet maç içerisinde “Kıbrıs Yunanistan’ındır” pankartı açarak alakaları olmayan bir konuda fikir beyan eden Plzen taraftarlarına da en güzel cevaptır. Artık o pankartı silindir şeklinde katladıktan sonra en uygun yerlerine soksunlar.
Bundan sonra taraftar Pazartesi günü çıkacak kararda seyircisiz oynama cezasının kalkması için dua edecek. Ama bu avantajlı skor taraftarı olmasa da Fenerbahçe’ye yeter. Çok da havaya girmeden Çeyrek finalde kimle eşleşsek diye hayaller kurmaya başlanabilir. Benim gönlümden geçen ise İsviçre’nin Basel takımı. Evinde Zenit’i 2-0 ile geçen Basel turu mucize olmazsa geçer. Diğer olası takımlar ise Rubin Kazan, Tottenham, Benfica, Lazio, Chelsea yada Bükreş, Anzhi yada Newcastle

 Siz kimi isterdiniz?

Hayırlı Cumalar…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder