19 Mart 2018 Pazartesi

YANLIŞ KADRO, KÖTÜ FUTBOL, BERBAT HAKEM, SONUÇ NORMAL

Beşiktaş maçından sonra artık şampiyonluk ihtimali kaf dağının ardında dedikten sonra üst üste 5 galibiyet olmadan tekrar ümitlenmeyeceğimi söylemiştim. Geçen hafta Malatya deplasmanında hiçbir şey oynamadan kazanılan 3 puandan sonra içeride ki Galatasaray maçı doğrudan 6 puan demekti. Ama başta Aykut hoca sonra da hakem buna izin vermedi. Artık kalan 8 maç ve liderle aramızda 6 puan fark var. En iyimser taraftar bile sanırım gelecek senenin planını yapmaya başlamıştır.
Maç öncesinde geleneksel baba evinde abimlerle maç izleme ritüelini yapmıştım. Ancak maç Kadıköy’de olduğundan pek izleme taraftarı olmayan abimler gelmemeyi tercih edince diğer maçlara oranla biraz sessiz bir ortam oldu. Tuttuğun takımın kaybetmesini izlemek kötüdür eminim ama yıllar sonra bir maç kazanılacaksa ve sen bunu izlemeyeceksen bu daha da kötüdür.
Maça gelirsek 11’leri görünce Galatasaray’ın çıkabilecek en iyi kadroyu çıkardığını düşündüm. Belki geçen haftanın yıldızı Sinan tercih edilebilirdi ama yedek kulübesinde güvenilecek birinin olmasını istemiş sanırım. O yüzden Belhanda ile başlanıldı. Fenerbahçe’de ise Fernandao’nun iki hafta gol atmamasını fırsat bilen Aykut hoca hemen kenara çekmiş ve Soldado’yu sahaya sürmüştü. Sağda klasik Dirar tercihi sol taraf ise boş bırakılmıştı. Aatıf yerine Ekici oynuyordu ancak nerede oynadığını inanın anlamadım. Sola yakın serbest oyuncuydu sanırım. Arkalarında 2’li duvar Topal ve Jozef sağ bekte ise Akhisar maçını batıranlardan Isla’nın yerinde Şener vardı. Kalede ise Beşiktaş maçından ders almış olacak ki Kadıköy’de henüz derbi mağlubiyeti görmeyen Volkan vardı.
Derbilerde ev sahibi takımın en azından ilk 10 dakika baskı ile başlamasını beklersiniz ama konu Kocaman olunca bunu görmemek normal geliyor artık. Maç ile ilgili ne yazsam boş geliyor çünkü neredeyse 70 dakika boyunca oynayamayan, beceremeyen, düşünemeyen iki takımın mücadelesinden başka hiçbir şey izlemedik. 70’ten sonra ise Fernandao oyunu girdi de Fenerbahçe biraz futbol oynamaya başladı. O dakikaya kadar tek organize atağı olmayan ev sahibi kalan 20 dakikada en az 3 tane net gol pozisyonuna girdi. Kenarda ki bir hocanın bunu göremiyor oluşu gerçekten inanılmaz.
Son dakikalarda doğru oyunu bırakıp saçma sapan bir dizilişe dönen Fenerbahçe az daha cezasını kalesinde pis bir gol görerek çekecekti Volkan’ın insan üstü iki kurtarışı ve 88. Dakikada ki frikikte olduğu gibi biraz şanslı olmasaydı tarihi bir mağlubiyet galibiyetten daha da yakındı.
Maçın adamı: Volkan DEMİREL, oyun olarak iki takımdan da seçecek birisini bulamadım. Golü atan olsa öne çıkacaktı ancak kimse atamadıysa bunda Muslera’dan çok Volkan’nın katkısı vardı. Ama Galatasaray’dan Nagatomo’yu beğendiğimi söyleyebilirim sonuçta adam benim mevkiimde oynuyor az çok anlarız. : D
Maçın Hakemi: Gelelim maçın asıl yıldız ismine Bülent YILDIRIM adil olmak yerine seyirci olmayı seçerek gücü yeten yeteni yensin ben karışmıyorum dedi. İki takım için de verilmeyen faul ve sarı kart kararları vardı ancak ikinci yarının hemen başında gözünün önünde Guiliano’yu biçen Fernando’ya sarı kart vererek oyunda tutan hakem maçın içine etti. İlk yarıda Serdar’ın Soldado’yu yaka paça indirmesini hadi görmedi diyelim ama bu pozisyonun görmedim mazereti olmaz. İlk yarıda ki Akhisar maçında Alper’i atarken ortada rakibe darbe bile yoktu. Aynı cesareti göstermesi gerekirdi. Futbolcu kötü oynayabilir, hoca yanlış kadro çıkarabilir ama hakemin gördüğünü vermemesi kabul edilemez işte tam da bu yüzden Video Hakem Sistemi biran önce uygulanması gerekiyor.
Haftaya Kayseri deplasmanı ve sonrası biraz daha açık olacak Fenerbahçe’nin 8 maçta 8 galibiyet yapmadan şampiyonluğu bırakın ikinci olma şansı dahi yok. Tekrar görüşmek üzere…

1 yorum:

  1. Bence maçtan çok abilere yaptığın yorum ağır basmış gerisi taraflı bir yorum olduğundan hafif kalmış.. aykut kocaman beni ilgilendirmez de şu maçta kazala kazansaydınız şuan hakem yerine başka şeyler konuşulurdu. Gs ye verilmeyenlerde çok bence hakem çok iyi olmasada fena değildi fernandonun ki kırmızıysa valbu nunda maicona basması kırmızı ozaman bunlarıda yazmanı beklerdim. Bunlar göreceli ve taraflı yorumlar mesela aykuta kulak versen 3 penaltımız var diyo nedicen bu kocamana şimdi. Artık fenerbahçe batan bir gemi batarken kimleri yanımda götürürümden çok su alan gemiyi nasıl ayakta tutarımı düşünmesi lazm aykutla azizle hakemleri hedef göstermek yakışmaz. Son olarak ben maçı çok beğendim okadar beğendimki kadıköyde benim için baroşun sondakikada direkten dönen maçı bir ise buda ikidir. Son olarak kendini bizim nagatomonun mevkisinde görmen ve anlamanda inş sana bişeyler katar ;)

    YanıtlaSil