30 Haziran 2014 Pazartesi

KOSTA RİKA - YUNANİSTAN



Çeyrek final maçlarının arasında göreceli ismi en sıkıcı maç bu maçtı. Teravih namazı sebebiyle ilk yarısının büyük kısmını izleyemediğime sevindim desem yeridir. O denli sıkıcı olmuş. İkinci yarıdan da umut yoktu ama Kosta Rika kaptanı Psv'li B.Ruiz güzel pasların sonunda topu hiç bekletmeden yumuşak bir vuruşla ağlara gönderince oyuna biraz olsun keyif geldi. Yunanların ne baskı yapacak ne de etkili olacak bir hali yoktu ancak Duarte saçma bir hareketle kendini attırınca hava Yunanlara döndü.
Kenarda Portekizli Santos bütün forvet oyuncularını içeriye salarken Kosta Rika ise Cambell'ı tamamen ileride yalnız bırakmış ve geriye çekilmişti. Aslında son dakikaya kadar iyi direndi ancak artık stoperler bile ileriye çıkmaya başlayınca turnuvanın yıldızı kaleci Navas bile karşı koyamadı. 90+ gelen gol aslında oyunun moral gücünü tamamen Yunanlara çevirmişti ancak uzatma boyunca bunu kullanamadılar. Hatta uzatmanın ikinci yarısında 4'e 2 bir pozisyon bile yakaladılar ancak bırakın golü kaleyi tutan bir şutla bile sonuçlanmadı. Ardından 119.dakika da Beşiktaş'ın almak için uğraştığı Mitroglou'nun müsait pozisyonda topu kaleciye nişanlamasıyla son fırsatı da harcadılar. Sonuçta penaltılara kaldı.
Penaltılarda iki takımda sanki Brezilya, Şili maçına nazire yaparcasına etkili kullandılar. Köşelere giden toplar, teknik vuruşlar yani 1 tane kaçıran büyük bir dezavantaja düşecekti, öyle de oldu. Gekas daha sıra kendisine gelmeden topu nereye atacağına karar vermişti. Zaten vurmadan önce uzun uzun hakeme baktı çalsın düdüğü de atacağım yere atıp gideyim diye. Kaleciyle daha evvel Levante'de oynamaları da ilginçmiş aslında. Ayrıca seri penaltılarda ilk penaltıyı kullanan takımların çok büyük avantajı oluyor.
Sonuç olarak benim maç öncesi beraberlik tahminim zor da olsa tuttu. Üstelik oyunun sonunda da istediğim takım çeyrek finalist oldu.
Hollanda'nın rakibi Kosta Rika oldu. Portakallar iyi bir kuraya sahip. Üstelik K.Rika'nın eksikleri de olacak. Üstüne bir de Robben'in akıl almaz formunu da düşününce sanırım yarı finalistlerin ilki belli. Kosta Rika için ise buraya kadar gelmeleri bile muazzam bir başarı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder