30 Haziran 2014 Pazartesi

KOLOMBİYA - URUGUAY



Maç öncesi yürütülen tahminlere en uygun maç oldu diyebiliriz. Suarez'in aldığı insanlık dışı ceza sonrasında gücü neredeyse yarı yarıya azalan Uruguay turnuva boyunca harika bir form yakalayan taraftar desteğiyle ev sahibi gibi oynayan Kolombiya karşısında büyük bir tehdit oluşturmasını beklemiyordum. Öyle de oldu. Dengede giden bir yarıdan sonra James Rodrigez isimli bir delinin attığı Fifa 99 oyunu golüyle açılan maç Kolombiya'nın istediği şekle geldi. Geriye düşen Uruguay'ın emekli Forlan ve iki sene önce ki halinden geriye sadece ismi kalmış Cavani ile ısıramayacağı anlaşılınca Kolombiya iyice rahatladı. Üstelik birde ders niteliğinde harika bir organizasyonla ikinci golü de bulunca maçı erken bitirdiler. Gollerden sonra takım olarak yaptıkları gol sevinçleri de oldukça renkli.
 Ama bir paragraf da James Rodrigez'e açmazsak olmaz. 1991 doğumlu 1,80 boyunda ki genç yetenek geçen sene Porto'dan Portekiz'li Moutinho ile birlikte transfer olurken bonservis bedeli olarak 45 milyon avro ödendiği yazılıyordu. Gerçekten yeni bir kadro kurmaya çalışan Monaco'nun en mantıklı transfer hamlesi olduğu bu günlerde ortaya çıktı. Falcao'nun yokluğunda takımı J.Martinez ve Teofilo'nun taşıması beklenirken hem skor yükünü hem de asist liderliğini aldı. Ancak grubunun nispeten kolay bir grup olduğunu belirtmem lazım. Çeyrek finalde Brezilya karşısında en büyük umudum olacak.
Ayrıca her ne kadar göze batmasa da Cuadrado orta sahadan hücuma verdiği destekle çok yararlı oynuyor. İkinci golde zor pozisyonda verdiği kafa pası çok zekiceydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder