13 Haziran 2014 Cuma

HAKEMLERLE BAŞLADIK YİNE



4 senedir beklediğimiz Dünya Kupası nihayet dün oynanan tek maçla başladı. Başladı başlamasına ancak 2002'de Brezilya karşısında bizim başımıza gelen bu kez Hırvatların başına geldi. Japon hakem öyle taraflı bir maç yönetti ki hevesle yemeyi beklediğimiz bir pastanın üstüne tuz döktü.
Yine de bir Hırvat olmadığım için maçı ona yıkmadan anlatmaya çalışacağım. Maç tam da beklediğim gibi başladı. Brezilya büyük bir baskı altında olduğundan daha iyi bir takımmış gibi oynamaya çalıştı. Hırvat orta saha elemanları iyi gününde olsalardı, intihara yakın anlam sayılabilecek bir kadro ile başladılar. İlerde sene boyunca formsuz olan Hulk ve Neymar'ın yanı sıra yaşı ilerlemiş Fred ve Oscar gibi hücumcularla başladılar. Neymar iki gol atsa da aralarında en iyisi kesinlikle Oscar'dı. Mourinho'nun elinde bu sene daha etkili bir oyun ortaya koyan Oscar takımın bu maçta en iyisi olarak göze çarptı. Hırvatlar içinse orta saha ve Hücum hattında eksiklikler çok yaktı. Özellikle ileriyi karıştırabilecek Mandzukic'i çok aradılar. Zaman zaman etkili paslar atan Olic ise sol kenarda oynamasını bilmemesinin etkisiyle öyle hatalı tercihler yaptı ki takımını pek çok kez savunmada takımını eksik bıraktı. Gereksiz çalım denemeleri, savunmadan çıkarken yapılan top kayıpları saymakla bitmez. Takım arkadaşları maç içinde en az hakem kadar ona da tepki göstermiştir. Ayrıca sezonun iyilerinden Modric'in de saçı kesilince gücünü kaybeden bir süper kahraman gibi etkisiz ve silik bir futbol oynaması da hayal kırıklığıydı.
Tüm bunlara karşı eğer hakem müsveddesi Neymar'ı ilk golü atmadan hemen önce attığı kasıtlı dirsek nedeniyle atabilseydi, skor eminim çok daha farklı olurdu. Ama korktu ve sadece sarı kart ile geçiştirdi. Ev sahibi için ise bu futbolu gördükten sonra en fazla %20 daha iyi oynayacaklarını düşünerek kesinlikle kupanın favorisi olmadıklarını söyleyebilirim. Hatta daha da ileri gidiyor ve yarı final dahi göremeyeceklerini söylüyorum. Maçın adamı bence çok güzel bir golle oyununu taçlandıran Oscar'dır. Neymar'ı oldum olası sevmem dün bunu bir kere daha hak ettiğini gösterdi.
Bugün oynanacak maçlarla asıl turnuva başlıyor. Ara ara yazmaya devam edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder