10 Haziran 2014 Salı

D GRUBU



Ölüm grubu desek az olmaz sanırım.
KOSTA RİKA
Dünya kupasında grubunda ki rakiplerinden dolayı iddialı olamayacaktır. Uruguay, İngiltere, İtalya’nın arkasında dördüncülük kaçınılmaz olacaktır. Zaten bu tarihlerinde üçüncü dünya kupası olacak.Gol yememe üzerine oynayacaklarını tahmin ediyorum. En önemli oyuncusu Levante’de  forma giyen kaleci Keilor Navas.  Takımda Erciyessporda oynayan Azofeifa olsa da çok etkili olacağını söyleyemem. Diğer etkili isimler ise hücumdaki Bryan Ruiz ve Joel Campell olarak gözüküyor. Dünya kupasına gelmelerini grubundaki diğer takımlara borçlular ABD’nin arkasından ikinci olarak katılan Kosta Rika bu dünya kupasında tecrübe edinecektir. İnşallah çok savunma yapmaya çalışarak maçları sıkıcı hale getirmezler. Kontra atak futbol anlayışına sahip olan Kosta Rika sahaya 5-3-1-1 olarak çıkıyor.
Orta düzey oyunculara sahipler. Oyunu açabilecek futbolcuya sahip olmayışları kısır bir döngüye sokuyor kendilerini.
Grubu dördüncü sırada bitirecektir.
İTALYA
Gök Mavililer Avrupa şampiyonasındaki başarısını tekrar etmek isteyeceklerdir. Tecrübeli oyuncular takımı iyi yönetebilirse gruptan çıkmak kolay olacaktır. Ama Buffon , Pirlo ve De Rossi tecrübeli isimleri olsa da ne kadar etkili olacakları muamma. "Top Class" oyunculara sahip olmasa da İtalya taktiklerle çeyrek finale kadar gelebilir sonrası gelecek rakip ve kendi durumlarına bağlı…
Agresif oyuncuları bulunan Gök Mavililer maçları eksik bitirmezlerse keyif verecektir. Ama o eski turnuvalarda ki açılışları artık beklemeyelim daha çok savunma odaklı bir dünya futbolu var. Grubun zor olması işlerini daha da zor hale getirdi. Grubu zor olan İtalya gruptan çıkamazsa da normal karşılamak lazım.
Sahaya 4-3-3 olarak çıkan İtalyanlar forvette sıkıntı çekebilir. Hücumda etkin bir ismin olmayışı galibiyet golünü kimin atacağı sorusunu düşündürüyor.
Grubu ya ikinci yada üçüncü bitirebilir.
İNGİLTERE
İngilizler sanki hala takım olamamışlar gibi geliyor. Tecrübeli isimler çok olsa da etkili olamıyorlar maçları koparamıyorlar. Rooney formda olabilirse ve tabi ki diğerlerinin de yardımıyla grubu zorlayacak bir takım olacaklardır. Gerrard, Lampard ikilisi bakalım bu yüksek tempoyu kaldırabilecek mi ? Son turnuvalarda  alınan başarısızlık psikolojik handikapları olacaktır.
Sahaya 4-3-2-1 şeklinde çıkan İngilizler oyunu açabilecek oyuncu sayısı azlığı nedeniyle gol yollarında sıkıntı çekebilir.
Grubu üçüncü yada ikinci bitirebilir.
URUGUAY
 Dünya milli takımlar sıralamasında beşinci olan Uruguay Brezilya'ya baraj maçlarıyla gelebildi.
Aslında oyuncu profiline baktığımızda klas oyunculara sahip Uruguay’ın bu kupada çeyrek final yada yarı finali görse bir şey diyemeyiz. Dünya kupasındaki sürpriz takımım Uruguay olsa da grubun zor olması düşündürüyor. Gruptan çıkmayı başarırlarsa final bile gözükebilir. Takımın hücum hattı en etkili yeri. Kalede Galatasaray'dan tanıdığımız Muslera ,defansta eski Fenerbahçeli Lugano'yu görmek sanki evimizdeymiş hissi verse de Suarez’i görecek olmakta bir o kadar eziyet olacak.  Orta sahadaki eksiklerini halledebilirse işler yolunda gidecektir. Bir önceki dünya kupasında dördüncü olarak gerekli tecrübeyi aldıklarına inandığım Uruguay bu gruptan çıkacaktır.
Grubu  birinci yada ikinci olarak tamamlayacaklarını düşünüyorum.
Bu gruptaki favorim kuşkusuz Uruguay takımı olacaktır. Ama eski kurtlar kolay kolay teslim olmaz. İtalya sürpriz yapabilir.
 MÜCAHİD AKYÜZ
KONUK YAZAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder