10 Haziran 2014 Salı

B GRUBU



İSPANYA
Son dünya şampiyonu ve son 10 yılda Avrupa futboluna damga vuran İspanya kupanın Brezilya’yla birlikte en büyük favorisidir. Son zamanlarda Barselona ile birlikte bir düşüş yaşasa da hala dünyanın en iyi takımı. Brezilya gibi şampiyonluk ve final harici tüm sonuçlar başarısızlık kabul edilecektir. Grubu lider bitireceğini tahmin etmek herhalde zor değil…
HOLLANDA
Avrupa’nın en yetenekli oyuncularının yer aldığı ancak bir türlü sağlam defans hattı bulamayan ve istikrarlı takım oyunu oynayamayan takımıdır. Yarı final ve üstü başarı olarak görülebilir. Eşleşme durumuna göre çeyrek veya yarı final bekliyorum. Grubu İspanya’nın ardından 2. bitireceğini tahmin ediyorum.
ŞİLİ
Güney Amerika’nın  ilgi çeken takımı Şili’nin çok zor bir gruba düşmesi nedeniyle hiçbir varlık gösteremeyeceğini ve grup 3. İçin Avustralya’yla çekişeceğini düşünüyorum.  Sonuç olarak grupta 3.olması olağan sonuç olur.
AVUSTRALYA
Uzak kıtanın futbola uzak ülkesi Avustralya’nın bu grupta sürpriz yapmasını beklemek hayalcilik olur. Grupta 3. Olursa kendini başarılı saymalı. Bence grubu sonuncu olarak bitirecek Brezilya seyahati kısa sürecektir.

1)      İSPANYA     9 PUAN
2)      HOLLANDA   6 PUAN
3)      ŞİLİ                3 PUAN
4)      AVUSTURALYA  0 PUAN


MESUD AKYÜZ
KONUK YAZAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder