30 Haziran 2014 Pazartesi

BREZİLYA - ŞİLİ



Turnuvanın ilk maçından bu yana Brezilya'nın sağlam bir rakip ile karşılaşırsa çuvallayacağını iddia etmiştim. Şili maçında gördük ki çok yanlış değilmiş. Maça ev sahibi avantajını dibine kadar kullanarak çıkan Brezilya hakemi istediği gibi baskı altına aldı. Üstelik bunu yaparken sadece taraftar desteğiyle değil kenarda bir amigodan farksız olan Scolari'yi de kullanarak yaptılar. Scolari'nin görüntüsü o kadar kötüydü ki en son saha içinde oyuncusuna faul yapan bir Şilili ile tartışmaya kadar götürdü işi.
Maça gelirsek Brezilya'nın ileri üçlüsü Fred, Neymar ve Hulk o kadar uyumsuz ki nasıl organizasyon yapacaklar anlamak zor. Nitekim Neymar'ın taşıdığı veya kendini en ufak bir müdahale sonunda yere bırakmasıyla kazandıracağı duran toplara bağlanmışlardı. Hakeminde ittirmesiyle kazanılan duran toplar sonucu erken verdi. Kornerde seken topa müdahale etmek isterken kendi kalelerine gönderdiler. Aslında bu takım için iyi oldu denebilir. O dakikaya kadar hücumu düşünmeyen Şili, Brezilya geri çekilince top oynamaya ve Brezilya'nın arka alanda ne kadar tedirgin olduğunu gördüler. İlk yarı bitmeden de taç atışında yaptıkları baskı ile golü buldular.
Sonrası ise tamamen gol yememek korkusuyla iki takımın risksiz oyunu izledik. Arada izleyicileri heyecanlandıran anlar olmadı değil ama hiç birisi 120.dakikada direkten dönen top kadar olmamıştı. Pinilla o dakikaya kadar ki etkisiz oyunu gölgeleyecek bir şut çıkardı. Maçın adamı seçilen J.Cesar sadece izlediği pozisyonda top direkten dönmesi büyük şanslarıydı.
Penaltılar da ise ne kadar kalecilik öne çıksa da bence asıl önemli olan nasıl vurduğunla alakalı. Atılan 10 penaltının 5 tanesinin kaçması sadece kalecilikle açıklanamaz. Özellikle Şilili oyuncular hata yapmamak adına öyle ortalama atışlar yaptı ki asıl hataları da bu oldu. 5 penaltıda sadece 2 isabetli atış yapabilen Şili'nin çeyrek final görmesi mucize olurdu. Az da oluyordu da Brezilya'da da Hulk ve Willian penaltılar kaçırınca skor dengeye geldi ancak Şili kaçırmaya devam etti.
Ev sahibinin bence kısmetli yolculuğu sürüyor. Turnuva öncesi yarı final göremezler iddiasındaydım artık beni haksız çıkarmak için önlerinde tek maç var. O da dişlerine göre gözüken Kolombiya ben umudumu hala koruyorum. Brezilya kazanamasın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder