10 Haziran 2014 Salı

H GRUBU



Dünya kupasının son grubu ve belki de kupanın en büyük sürpriz yapabilecek iki takımı bu grupta bulunuyor. Belçika ve Rusya ilginç sonuçlar alıp ses getirebilirler.
BELÇİKA
Bence kupanın Portekiz ile birlikte sürpriz yapması en muhtemel takımı ve en potansiyellisi onlar. Kalede Avrupa'nın son yıllarda ki en iyi kalecisi A.Madrid'li Courtouis var. Üstelik yedek kaleci ise Liverpool da harika bir sezon geçiren Mignolet, Defans hattında Vertonghen, Kompany, Vermaelen gibi sonsuz seçenek var. Orta sahada geçen senenin flaş transferi A.Witsel, Dembele ve Fellaini gibi alternatifler yetmez gibi birde M.United da bu sene parlayan Adnan Januzaj da Belçika milli takımını seçerek takımı epey güçlendirdi. Hücum gücünde ise Eden Hazard, Lukaku ve Napolili Mertens ile oldukça kuvvetliler. Kupanın gizli favorileri diyemem çünkü çok genç bir takım. Ancak biraz olsun takım olabilirlerse kupada en az yarı final oynayabilirler. Grupta ki durumlarını konuşmaya bile gerek yok 3 galibiyetle çıkacaklardır.
CEZAYİR
Fransa'nın eski sömürgelerinden Cezayir, Afrika elemelerinden gelirken son maçta Burkina Faso karşısında aldığı tek gollü galibiyetle kupa biletini alabilmişti. Takımda İnter'de forma giydiği yazan ancak adına hiç bir şey hatırlamadığım Taider var. Ayrıca Valencia'da iyi işler yaparken izlediğim Feghouli de forvet hattında bankolardan defans hattında da Napoli'de oynayan Ghoulam var. Yani her bölgede üst düzey liglerde oynayan en az bir oyuncuları var. Ayrıca takımın geneli de Fransa liginde forma giyiyor. Grupta şanslarının olacağını söylemek fazla iyimserlik olur ancak Müslüman bir ülkenin takımının başarılı olmasını isterim.
GÜNEY KORE
Güney Kore gibi Çin gibi hatta Japonya gibi ülkelere karşı hep bir sempatiğim vardır. Başarılı olmalarını isterim. Güney Kore'de 2002 dünya kupasından sonra epey bir sempati toplamıştır. Ancak sonra gelen turnuvalarda aynı başarıyı yakalayamamaları onları biraz ilgi sıralamasında gerilere itti. Ancak bunu yakaladıkları jenerasyonun kaybolmasıyla da açıklayabiliriz. Takımda eli yüzü düzgün iki oyuncu göze çarpıyor. Orta sahada oynayan Sung Ki Sunderland'de oynuyor. Ve sene başında Hamburg'dan Leverkusen'e transfer olan ve çok iyi bir sezon geçiren forvet Min Son. Bu iki uluslararası tecrübeye sahip oyuncunun varlığı takımı bir yere taşımaya yeter mi emin değilim. Nitekim 10 gün önce ki hazırlık maçında Gana'ya 4-0 mağlup olurken iyi görüntüler vermediler.
RUSYA
İspanya liginde Real Madrid'e şans verirken en büyük dayanak noktam takımı çalıştıran Ancelotti'ye olan güvenimdi. Benzer şeyler Capello'nun Rusya için de geçerli. Bundan 6 sene önceki kadro ellerinde yok, Arshavin veya Pavluchenko en fit durumda değiller. Ama takımın başında daha önce sayısız başarılar kazanmış bir hocaları var. Belki çıkıp kendisi oynayacak değil ama Capello gibi hocalar eğer kafa olarak emekli olmamışlarsa hala şapkadan tavşan çıkarabilir. Kadroyu eskisi kadar iyi değil dedim ancak kaleciler hala elit değilse de iyilerden Akinfaev, defansta tecrübelilerden Kombarov ve Berezutski, orta sahada Denisov ve Dzagoev forvette ise Kherzakov az da olsa uluslararası arenada kendini kabul ettirmiş isimler. Forvette kısır olduklarını söylemek mümkün ancak Capello'nun yaptıracağı savunma ile bunu bertaraf etmesini bilecektir. Tamam kabul ediyorum Capello'ya fazla bağladım ancak onun işe yaramaması demek Rusya'nın tur şansını doğrudan etkileyecektir.

Grup tahminim

1.       BELÇİKA
2.       RUSYA
3.       CEZAYİR
4.       GÜNEY KORE


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder