25 Haziran 2014 Çarşamba

C VE D GRUBU SONRASI



C GRUBU
Maç öncesi yazıma bakıyorum da grupta tulum çıkaran Kolombiya'yı sırf Falcao yok diye grup sonuncusu yapmış liderliğe ise turnuvanın büyük hayal kırıklıklarından Fildişi'yi koymuşum. Gerçi Fildişi ile Kolombiya'nın yerlerini değiştirirsek her şey tutuyor ama öyle sayılmaz herhalde. Grup öncesi en sıkıcı maçların oynanacağı iddiasında bulunmuştum ancak bu sene kupa genel olarak sıkıcı maçlara sahne olmadı. Nitekim bu grupta da iki Japonya maçı hariç çok sıkıcı maç olmadı. Grupta Kolombiya 9 puan ve Yunanistan son dakika penaltısı ile ikinci sırayı alarak ikinci tura yükseldi. Grubun en göze batan futbolcusu şüphesiz Monaco'da oynayan J.Rodrigez'di. son maçta Japonya ağlarına gönderdiği harika gol turnuva sonrası jeneriklere girer. Bana fena halde Alex'in Fenerbahçe'de ki ilk golünü anımsattı. İstanbulspor'a Oğuz Dağlaroğlu'na aynı golü atmıştı.
Diğer yandan Kolombiya bu kadar baskın olunca (Hatta Fenerin eski göz ağrısı Mondragon'u son 5 dakika oynatıp kupanın en yaşlısı yapacak kadar goy goy vakti dahi buldular) asıl çekişme ikinci sıra için yaşandı Son maçta karşılaşan Fildişi ve Yunanlar futbol zevki vermedi ancak heyecan üst düzeydeydi. Maç içinde kalecisini kaybeden Yunanistan öne geçti koruyamadı ama son dakikada gelen penaltı golüyle turu atladı. Afrika takımlarına hep sempati ile bakmışımdır ancak onların bu akıl almaz hataları inanılacak gibi değil. Üst düzey kadrosuna karşın etkisiz kalan Fildişi turu geçecek skoru bulmasına karşın gereksiz bir pozisyonda Samaras'ı indirince yine turdan oldular. Sanırım bu kupada bir sonraki tura en yakın temsilcileri Gana olacak onlarda Portekiz'den 1 puan alabilirlerse.


D GRUBU
Bir diğer tahminimizin tutmadığı grup da D grubu oldu. Grubun son sırası için en büyük aday Kosta Rika grubu lider tamamladı. İkincilik için ise İngiltere ve italya'nın kapışması beklenirken Uruguay aralarından sıyrıldı.
İlk maçta Uruguay'ın K.Rika karşısında yaşadığı şok aslında grubun sonrası için bir uyarıydı aslında ama İtalya'nın da K.Rika'ya kaybetmesini kimse beklemiyordu. Öte yandan ilk maçı kaybeden Uruguay sonra ki iki maçı kazanarak ikinci bileti bileğinin hakkıyla kazandı. İlk maçta oynayamayan Suarez'in dönüşü takıma sınıf atlattı. Yoksa uyuz bir dönem geçiren Cavani ve emeklilik için gününün dolmasını bekleyen Forlan ile olacak iş değildi. Elenen takımlara bakacak olursak elenmesi ilk kesinleşen İngiltere dar fikirli bir yönetici tarafından yönetilmeye çalışılan büyük bir şirket gibi duruyor. Takım bu sene İngiltere liginde iyi işler yapan Liverpool'dan oluşmasına karşın takımın başında neredeyse fosil yaşına gelen R.Hudgson vardı. İlk iki maçı kaybederek evlerinin yolunu tutarken neredeyse tepki bile veremediler. İtalyanlar da ise sorun biraz daha karışık takımın hücum hattı çok kısıtlı, yokları oynayan Balotelli ve genç umut İmmobile ile hiç etkili olamadılar. Grubu sadece 2 gol atarak bitirdiler ki onu da ilk maçta İngiltere'ye karşı attılar.
Grubun en dikkat çeken futbolcusu Arsanel'in futbolcusu olmasına karşın Olympiacos'da oynayan Cambell oldu. Arsen Wenger'in biraz olsun kafası çalışıyorsa elinde tutar.

İkinci turda eşleşmeler şöyle oluştu. Kosta Rika - Yunanistan ve Uruguay - Kolombiya
İki iyi maç olacak Yunanlar fikstür olarak hep kısmetli takım oldular zaten. Kosta Rika kupanın sürprizi olmaya devam edecek mi yoksa tecrübeli Yunanlar turu geçen taraf mı olacak kestirmek zor. 
Öte yandan dün bir kişiyi daha ısıran Suarez muhtemelen kupayı takımı finale dahi gitse kapattı. Aksi takdirde harika bir eşleşme bizi bekliyor. Ama o oynamazsa Kolombiya daha avantajlı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder