10 Haziran 2014 Salı

E GRUBU



Grubun genel görüntüsü belli gibi iki favori ve iki sürpriz adayı takım var. Ancak Honduras ile Ekvator'un aynı oranda sürpriz yapmaya yakın olduklarını söylemek güç. Ekvator ise son İngiltere maçıyla gösterdi ki kolay pes etmeyecek bir takım.
İSVİÇRE
Gerek Dünya kupası elemelerinde gerekse Dünya Kupasında bu kadar kolay grupları çekmesiyle hatırı sayılır bir soru işareti barındırıyorlar. Ancak yine de iyi takım oldukları gerçeği değişmiyor. Benaglio gibi iyi bir kalecileri, Juventus'lu Lichtsteiner gibi defans oyuncuları, B.Münih'ten Xaqiri veya Napoli'li Gökhan yada Behrami gibi orta saha oyuncuları var. Tamam hücum hattı o kadar kuvvetli değil ancak bunun üstesinden gelebilecek O.Hittsfeld gibi bir kurt hocaları var. Geçtiğimiz senelerde sert ve katı savunma anlayışları sebebiyle eleştirilere uğrasa da artık savunmanın geçer akçe olduğu böyle turnuvalarda gruptan çıkmaya bence Fransa'dan daha yakınlar.
EKVATOR
Elimde Ekvator ile ilgili değerlendirebileceğim tek veri İngiltere ile oynadıkları hazırlık maçları. 2-2 berabere biten maçta iki takımdan da birer oyuncu atılması bir hazırlık maçı için fazla olsa da takımların işi ciddiye aldığını gösterir. Takımın en iyisi M.United formasını bu sene pek giyme şansı bulamayan Valencia onunda hazırlık maçında gol attığını düşünürsek form tutması muhtemel. Ekvator'un pek ülke dışında oynayan futbolcusu yok takımın geneli ülkesinde oynuyor. Ancak bu veriler kolay lokma olacağını göstermez Fransa veya İsviçre'ye çelme takacaklardır. Ancak kendilerine yeterli olmayabilir.
FRANSA
Turnuvanın en değerli kadrolarından birisine sahip Fransa'da en büyük eksiklik Ribery'nin yoğun geçen bir sezondan sonra sakatlanmasıyla takımı yalnız bırakması oldu. Üstelik Deschamps'ın Nasri'yi tercih etmemesini de üstüne eklersek takımda kreatif oyuncu konusunda eksiklik var. Kaleci Lloris dünyanın elit kalecileri arasında sayılmaz o yüzden her zaman güven verdiğini söylemek zor. Defans hattında da henüz kendisini ispatlayamayan isimler var. Mesela PSG'den Digne, Arsenalli Sagna ve Realli Varane bunlardan ama M.Sakho gibi kaliteli Evra gibi tecrübeli isimleri de var. Orta saha için yeri en garanti olan isim değerinin 75 milyon civarında olduğu söylenen Pogba olacak. Etrafında yine PSG'den Matouidi ve Cabaye olacaktır. İyi bir kadro fizikli ve etkili ancak yine de ilerleyen turlarda Ribery'nin yokluğunu arayacaklardır. Forvet hattında oldukça pasör bir kadroları var. Benzema bu sene gol sayısında ciddi artış yakalasa da henüz tam anlamıyla bitirici denemez. Tıpkı Girou gibi o da büyük beklentileri karşılayamasa da zaman zaman çok güzel paslarla adını duyurdu. Ama kendisinden beklenen bu değil tabii ki. Kısır bir turnuva geçirmelerini bekliyorum. Özellikle 2.tur maçlarından sonra 2 golü geçmeleri zor.
Yine de bu turu geçerken zorlanmayacaklardır.
HONDURAS
Takım ile ilgili hiç bir fikrim yok. Amerika elemelerinden gelen takımlara neden 3+1 kontenjan verirler hiç anlamam bu sayede Kosta Rika ve Honduras epey bir Dünya Kupasına katılmışlardır. Zlatan İbrahimovic'ler evinde izlerken biz adını sanını bilmediğimiz bu takımları izlemek zorunda kalıyoruz. Takımda tanıdığım tek Allah'ın kulu yok. Üstüne üstlük takımda seçilmiş ancak herhangi bir takımı olmayan Delgado Zeron isimli bir futbolcu bile var. Takım ne yapar diye sormayın ne bileyim ben :D
Sadece hazırlık maçlarında İngiltere'ye kaybetmemiş olmaları ilginç aslında bu veri bile İngiltere'nin olası kupa macerası ile ilgili veriler veriyor. Yoksa Honduras'ın iyi olduğundan değil.

Grupta tahminim başta söylediğim gibi

1.       İSVİÇRE
2.       FRANSA
3.       EKVATOR
4.       HONDURAS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder