6 Haziran 2014 Cuma

2013 / 2014 TAHMİN OYUNU SEZON ANALİZİ

Vergi döneminin bitmesiyle tekrar kendime gelmeye başladım. Bu arada epeydir bir diş ağrısı ile uğraşıyorum ama o da geçer yakında. Eksik bıraktığımız sezon analizini çok geçmeden yapayım dedim.
          İlk tabloda gördüğümüz ilk yarı sonunda yayınladığım sürpriz ve haftanın en iyisi olma sayısı.
İkinci yarıda bu rakamların çok daha yükseldiğini görüyoruz. Özellikle Nezih abi ilk yarıda hiç sürpriz bilemezken ikinci yarıda 7 tane bilerek inanılmaz bir atak yaptı. Liderden yani benden başlayacak olursak ilk yarıda 8 sürpriz tahmin varken bu rakam 5'e düşmüş ki sondan bir hafta önceki haftada gelen 2 sürpriz olmasa şampiyonluk Nezih abi'de olacaktı. Yani sürprizler sanıldığından çok daha fazla belirleyici olmuş. Hafta liderliğinde ise denge söz konusu ikinci yarıda daha çok tahmin haftası olmasına karşın hafta liderliği sayım değişmemiş.
Nezih abiye bakacak olursak eğer sonda yazacağımı ilk yazayım. Nezih abinin bir haftası eksik olmasına karşın şampiyonluğu 1 puanla kaçırmasının tek sebebi bana göre Avrupa Kupaları tahminlerinde gösterdiği vasat performans oldu. Yoksa ikinci yarıda ligde yaptığı atak kadar bile olmasa da dengede gitseydi eminim şampiyonluğu alırdı. Sürprizlerinde ki çıkıştan bahsetmiştik. Ama hafta liderliğinde de 3 birincilikten 7'ye yükseltmesi nasıl atak yaptığını gösteriyor. Nitekim ben ikinci yarıda toplam 113 puan toplarken Nezih abi 124 puan toplamış. Yine de kıl payı kaçan şampiyonluğa karşın gönüllerin şampiyonu olmayı başardı.
Bronz madalyanın sahibi yeni damat Haknur da ikinci yarıda atak yapanlardan ilk yarıda düşme hattında olan Haknur ikinci yarıda 9 sürpriz bilerek ilk 3 sıra içinde yer alabildi. Hafta liderliği sayısında da 2'ye katlayan Haknur 6 haftayı en fazla puan toplayan isim olarak tamamladı. Bu büyük atak eminim Haknur'u kesmemiştir ancak tahminlerinde ki yüksek başarı oranı takdirlik.
Sezon başında liderlik için iddialı olan Onur ikinci yarıda gerileyen isimlerin başında geliyor. İlk yarıyı ikinci sırada kapatan Onur, ilk yarıda 7 hafta liderliği elde etmiş ancak ikinci yarıda ise sadece 3 liderlik de kaldı. Sürpriz sayısında ise pek bir düşüş olmamasına karşın çeyrek finalde Madrid tercihiyle 5 ekstra puan sahibi olan tek kişi oldu. Ancak bu 5 puan bile onu 4.lükten daha iyi bir sıraya taşımadı. O da açık öğretim sınavları sırasında sallamak zorunda kalmasıyla üst sıralarda yer alma şansını kaybetti.
Mesud abimin bu sıralarda kalmasının en büyük sebebi bu sene Galatasaray'ın istikrarsız görüntüsü oldu. Her hafta rakip ayırt etmeksizin Galatasaray'a oynayan Mesud abim çoğu haftada puan alamadı. Üstüne bir de Fenerbahçe'nin puan kaybına oynadığı haftalardan da alamadığı puanları da sayarsak sanırım ilk 3'in de olabilirdi. Ancak bu oyun biraz da taraftarı olduğun takımın iyi gitmesine bağlı o yüzden ilk 4 sıranın Galatasaray'ı tutmaması tesadüf değil.
Mücahid ise tahminlerini çoğu zaman ciddi olmadan yollaması sonucu gerilerde kaldı. Sürpriz olmak bir yana yaptığı bazı tahminlerin tutması durumunda iddiadan çok büyük paralar kazanabilirdi ancak genelde tutmadılar. Yine de hafta liderliği konusunda 6 hafta gibi iyi bir skor elde etti. Belki ilk yarıda 2'de kalmasa yarış 2 yerine 3 kişi arasında geçebilirdi.
Melik abim'de iş yoğunluğu sebebiyle ilgilenemeyenlerden oldu. İlk yarıda sadece 1 hafta liderliği varken bu sayı ikinci yarıda 4'e yükseldi. Hatta 9 maçlık bir haftada sürprizlerle birlikte 9 puan alarak tulum çıkarmışlığı da oldu ancak istikrarlı olmayınca gerilerde kaldı.
Mustafa abim ise bütün sıralamada beni en çok üzen kişi oldu. Geçen sene ağustos ayında başladığımız oyunda Nisan ayına kadar kör topal tahminlerini aldığım Mustafa abim, bir hafta ben yollamayacağım dedi. Çoğu hafta tahminlerini yollamayı unutan peşinden koşturan abim 7 ay sonra sıkılarak oyunu bıraktı. İşleri eminim yoğundur kimsenin önceliğinin bu oyun olmasını da beklemiyordum ancak sıkıldım deyip bırakmak şık olmadı. Yine de kırılmadım yanlış anlaşılmasın sadece üzüldüm. Üstelik oyun boyunca 1 hafta en fazla puan toplayan kişi olmuştu 12 maçlık programda sürprizlerle 12 puan toplamıştı. Bıraktığında 3.sıradaydı ama gözümüzde sonuncudur.
İkinci yarının notlarına bakacak olursak 5 maçlık kısa bir programda olsa bütün tahminleri doğru olan tek tahminci Mücahid oldu. 21. Hafta sonrasında ki Avrupa haftasında 5 maçı da doğru tahmin eden Mücahid ekstra 1 puan kazanmıştı.
En çok sürpriz tahmin olan hafta ise 32. Hafta maçlarında gerçekleşti. Melik abimin 3 sürpriz ile başı çektiği haftada Mesud abim, Onur ve Nezih abi 1'er sürprizle haftayı 6 sürprizle bitirdiler. Melik Abimin 3 sürprizi aynı zamanda bir haftada en çok sürpriz bilen olmasını sağladı.
1 haftada en az puan toplayan isim Mücahid oldu. 28. Haftada 9 maçlık programda hiç doğru tahmin yapamayan Mücahid sıfır çeken ilk ve tek kişi oldu ve +2 puanın sahibi oldu. Öte yandan alınabilecek en kötü puan olan 1 puanla haftayı bitiren ise 3 isim oldu. Mesud abim, Nezih abi ve Onur kısa olmayan programlarda 1'er puanla yetindiler özellikle Mesud abim 3 kere 1 puanda kalarak zoru başardı. Ancak sürpriz bilme sayılarına bakacak olursak da toplamda en çok sürpriz bilen yine Mesud abim olduğunu görüyoruz. Yani yaptığı riskli tahminlerin tuttuğu da oldu tutmadığı da dozunu iyi ayarlamak lazım.
Sözlerime ve 2013 / 2014 sezonu tahmin ligine burada son verirken emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kazandığım için değil organizasyonu yapan olduğum için söylüyorum ki çok keyifliydi.
Tahminlerini yollarken hemen hemen herkes en az bir kere sorun çıkardı. Ama genel olarak en çok yoran Mustafa abim ve Onur oldu. En az yoran ise Mücahid oldu. Teşekkür ederim.
Dünya kupası için geniş kapsamlı bir katılımla yine yapmak istiyordum ancak o isteği kendimde eskisi kadar bulamıyorum. Fikstür olarak da tahminleri toplamak epey bir zor olur. 4 günde bir grup maçlarının tekrar başlayacağını düşünürsek program hazırlamak bile bir dert olur. Tüm bunlara rağmen yine de heves bulursam haberiniz olur.

1 yorum:

  1. bende senin emeğine ve her hafta sonunu benim için bir futbol şölenine çevirmenden dolayı teşekkür ederim...sağol varol.....keyifli bir değerlendirme okudum.....tekrar teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil