10 Haziran 2014 Salı

C GRUBU

Gruplar hakkında yazarken ilk olarak her takımın kadro tercihleri ve olası oyun tarzlarıyla başlamak istiyorum. C Grubu ile ilgili ilk söylenmesi gereken tahmini en zor gruplardan bir tanesi Yunanistan'ın nasıl sıkıcı bir takım olduğunu söylemeye gerek yok. Üstüne Japonya'nın da Avrupa futboluna uzak yapısı ve Kolombiya'nın Falcao'suz kadrosuyla fazlasıyla durağan bir takım olmasıyla izlemesi en zor grup olacaklarını söylemek yayın öncesi uyarı logosu koymayı gerektirecek kadar olası. Takımlara daha yakından bakmak gerekirse...
KOLOMBİYA
     Kadro yapılanmasında kalecilerden başlarsak 3 kaleci arasında Galatasaray'ın eski kalecisi 43 yaşında ki Mondragon ve iki sezon önce Fransa'nın önde kalecileri arasında sayılırken Beşiktaş'ın uzun süre gündeminde olan D.Ospina asıl tercihleri olacak. Her ikisi de eski tatlarında değil genel olarak Mondragon'un sadece son maçta bir iddiaları kalmaması durumunda oynatacaklarını düşünüyorum. O yüzden asıl kalecileri Ospina olacaktır. Defansta ise bu sezon Milan ile büyük hayal kırıklığı yaşayan Zapata, Napoli ile fena bir sezon geçirmeyen Zuniga ve West Ham da oynayan Armero ile uluslararası isimlere sahipler. Atalanta da oynayan 38'lik Yepes'i de geçen sene Milan forması ile izlemiştik. Ancak defans hattının geri kalanı o kadar tecrübeli değil. Orta saha ise takımın en etkili bölgesi gerek rekor ücretle sene başında Monaco'ya transfer olan J.Rodrigez, gerek İnter'de zaman zaman parlayan Guarin ve son olarak da geçen sene ülkemizde düzenlenen U20 dünya kupasında forma giyerek kendini gösteren Qintero takımın hücum gücünü oluşturacak. Hücum hattında ise takımın değil belki de kupanın en büyük eksiklerinden birisi olan Falcao gibi bir güçten yoksun olacaklar. Yerinde oynayacak ise yine de hatırı sayılır bir kadroları var. Özellikle bu sene Uefa kupasını kazanan Sevilla'nın hareketli forveti Bacca, Porto'nun Falcao sonrası forveti olan J.Martinez eski Trabzonspor'lu Teofilo G. Ve son olarak da Hertha Berlin'li A.Ramos isimleriyle doyurucu ancak yine de Falcao başka bir adamdı. Kolombiya için büyük kayıp.
Oynadıkları iki hazırlık maçında önce Senegal ile 2-2 berabere kaldılar ardından ise zayıf Ürdün'ü 3 golle geçtiler.
Grupta ki sıralamaları için fikstür önemli olacak. Önce Yunanlarla sonra ise Fildişi ile oynayacaklar. Defans hattının ve kalecilerinin zayıflığı gruptan çıkmalarına mani olabilir. Yine de tek şansları açık oynanacak bir maçta hücum oyuncularının kalitesiyle bir şeyler yapmalarına bağlı.
YUNANİSTAN
Kadro analizine girmeye kalkarsam Yunan isimlerinden beynim sulanır diye endişe ediyorum. Yine de yurt dışında oynayan oyunculara bakacak olursak sayılarının epey arttığını görüyoruz. Eskiden sadece İtalya liginde oynayan Yunan futbolcular artık farklı liglere doğru açıldıklarını görüyoruz. Altı tane oyuncuları İtalya'da, İki oyuncuları İspanya'da ve 3 oyuncuları da Ada'da oynuyor. Hatta ülkemizde oynayan Gekas ve Tsiolis gibi iki oyuncuları da var.  Orta sahada hala 37 yaşında ki Karagounis'in çağrılıyor olması ilginç sezonu Fulham'da küme düşerek tamamlamıştı.  Ayrıca takımın en değerli oyuncusu konumunda ki Mitrouglu da harika bir sezon geçirirken Olympiacos'dan Fulham 15 milyon avroya transfer olup sakatlığı sebebiyle sadece 3 maç oynayarak küme düşmüştü. 2004 yılında Avrupa şampiyonu olurken yakaladıkları havayı bir kez daha yakalayacaklarını sanmıyorum. Ama aynı can sıkıcı oyunu oynamak isteyeceklerdir. Yıllardır Celtic'de oynayan Samaras ve oynarsa Gekas ile az da olsa yakalayacakları fırsatları değerlendirirken zorlanmayacaklardır. Defansta takımın en önemli oyuncusu şüphesiz Dortmund'da oynayan Sokratis olacak ancak onunda ne kadar ağır olduğunu unutmamak gerek.
Turnuvaya gelirken bizim grubumuzda ikinci olan Romanya'yı play-off'da eleyerek geldiler. Grubun tek Avrupa takımı olmaları onlara taktik disiplin ve yüksek mücadele gücü katabilir ancak bu gruptan çıkmak için yeterli olacak mı?
FİLDİŞİ SAHİLLERİ
D.Drogba gibi bir isimin son büyük turnuvasını biraz taraflı gözle izleyeceğimiz muhakkak. Türkiye'de forma giyen 4 futbolcunun forma giydiği Fildişi bizim için o kadar da uzak değil. Defansta Sol Bamba, orta sahada Zokora ve Rizeli Viera  forvete ise Drogba ile bize en yakın takım onlar olacak. Takımın en önemli gücü ise bu sene kariyer sezonunu yaşayan Yaya Toure olacak. Ayrıca Arsenal'de berbat bir kariyerden sonra Roma'da kendini bulan Gervinho takımı hücum anlamında taşıyabilir. Kadro olarak çok kaliteli ayaklara sahip olmasalar da eğer biraz olsun savunma yapmayı başarırlarsa grubu lider dahi bitirebilirler. Tamam belki fazla umutluyum ama neden olmasın olur mu olur...
Hazırlık maçlarında Bosna'ya 2-1 mağlup oldular. Sonrasında ise El Salvador'u 2-1 ile geçtiler. Yani çok ümitli olmamak lazım.
JAPONYA
Turnuvanın en ilginç takımlarından birisi olacaktır. Takımı çalıştıran tecrübeli Zaccheroni ve artık Avrupa da çokça forma şansı bulan oyuncularıyla Japonya bu ilginç gruptan çıkmak isteyecektir. Schalke'de oynayan Uchida, İnter'de oynayan Nagatomo, Dortmund ile Şampiyonlar ligi finali oynadıktan sonra M.united da düşüş yaşayan Kagawa ve son olarak devre arasında Cska Moskova'dan Milan'a transfer olan Honda takımın en isim yapmış futbolcuları. Gruptan neler yapabileceklerini tahmin etmek zor. Mücadeleci futbollarıyla eminim en az 1 takımın canını yakacaktır. Ama bu onlara ikinci tur için yeter mi emin değilim

Grup hakkında ki tahminim şu şekilde olacak.

1. Fildişi Sahilleri
2. Yunanistan
3. Japonya
4. Kolombiya

Yunanistan ile Fildişi'nin yeri değişebilir ancak gruptan çıkanların değişeceğini sanmıyorum. Ama açık ara turnuvanın en keyifsiz grubu olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder