27 Haziran 2014 Cuma

F VE H GRUBU SONRASI



F GRUBU
Grup yazılarında Mücahid Portekiz'e çok güvenmediğini söyleyerek aslında en doğrusunu yapmış kupanın favorilerinden Almanya'nın lider çıkacağını tahmin etmek de o kadar zor olmasa gerek. Açıkçası başarılı tahminler olmuş.
Grubuna bakarsak eğer 2 galibiyet 1 beraberlik alan Almanya elini kolunu sallayarak çıktı. Üstelik son maçta Amerika karşısında beraberlik her iki takımı da üst tura taşıyacaktı ancak onlar yine de galip gelip dedikodulara yer vermediler. Aslında grubun ilk maçında ki 4-0'lık Portekiz galibiyeti grupta pek çok şeyi göstermiş de haberimiz yokmuş. Portekiz ikinci maçında da A.B.D. karşısında beraberliği son dakikada mucizevi şekilde kurtarınca artık işleri tamamen averaja kaldı. Aynı şekilde Gana'da benzer bir yol izledi. A.B.D.'ye kaybetti, Almanya ile berabere kaldı ve son maçta Portekiz galibiyetini umdu. 
Ama diğer yandan Gana futbol dışı işlerle de uğraştı. Prim paralarını alamadığı için maça çıkmak istemeyen takımın primleri özel arabalar ve korumalar eşliğinde nakit olarak ellerine tek tek sayılarak verildi. Öte yandan bir federasyon görevlisini tartaklayan Muntari ve hocasıyla küfürleşen Boateng kadrodan atıldı. Portekiz'in ise maç öncesinde elinde ki tek santrafor olan Almedia yine sakattı. Bütün yük Nani ve Ronaldo üzerine kaldı. Ronaldo sanırım tarihe geçecek kadar çok gol kaçırdığı maçta turu ve büyük bir hayal kırıklığı bıraktı. Aslında bu kadro yapılandırılmasının ve futbolcu kalitesine bakarsak bu seviyeye gelmeleri bile başarı denilebilir. Ronaldo'nun arkasında sol beki kapatmaya çalışan Veloso o kadar kötüydü ki nasıl bu seviyede oynadığını sormamak mümkün değil. Sözün kısası Portekiz'in çok üst düzey 2 veya 3 tane futbolcusu var gerisi tamamen vasat ve altı oyunculardan kurulu.
Amerika'yı turnuva öncesi bize karşı izlemiştik açıkçası fena bir görüntü vermemişlerdi. Grupta da fena iş çıkarmadılar. Son maçta yenilmelerine karşın gruptan çıkmayı başardılar.
H GRUBU
Son grubu yazmak da bana düşmüş ve ben Belçika'nın liderliğinin yanına Rusya'yı eklemiştim ancak şimdi görüyorum ki Capello'ya fazla anlam yüklemişim. Genç Rus takımı ellerine kadar gelen şansı kullanamayarak grubu 3. Sırada bitirdi. Grupta ikinci sırayı alan ise Cezayir oldu.
Asıl sürpriz Rusya'nın grubun ilk maçında grubun zayıf takımı G.Kore'ye puan kaptırarak başlamaları oldu. Son maçta Cezayir'e karşı kazanma mecburiyetinde olmalarının en önemli sebebi o maçta ki puan kayıplarıydı. Cezayir için ise söylenecek pek bir şey yok. Zayıf kadrolarıyla çok önemli bir sonuç aldılar. Özellikle İslam Süleymani oynadığı futbol ve attığı gollerle takımı taşıdı. Trabzon'un yeni hocası olması muhtemel Halillodzic'in de yaptıklarını tebrik etmek gerek.
Son maçı yöneten Cüneyt Hocaya da iki maçta da gösterdiği iyi yönetim sebebiyle tebrik ederim. Sanırım bir çeyrek final yönetecektir.
Güney Kore ise bu grubun değil belki de Honduras ile birlikte kupanın en silik takımıydı. Evlerine 1 puan ile dönmeleri bile büyük başarı.
Eşleşmelere gelince Almanya ile Cezayir ve Belçika ile A.B.D. oynayacak.
Almanya açık favori ancak Cezayir'in kaybedecek bir şeyi yok o yüzden tehlikeli takım. Yine de Almanya her hattıyla çok üstün takım.
Belçika maçın ise bir şey söylemek zor. İki iyi takım ABD yıldız ismi olmayan çok mücadele eden bir takım, Belçika ise yıldız isimlere sahip oyun sıkıştığında onlardan bir şeyler bulabilen potansiyelli ancak genç bir takım. Ne olur kestirmek güç. Yine de Belçika bir adım önde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder