10 Haziran 2014 Salı

G GRUBU



ALMANYA
Almanya hemen her turnuvada başarılı olmuştur. Jenerasyon değişikliğinden bile çok etkilenmeden sürekli devam ediyorlar. Çok formda oldukları söylenmese de bu dünya kupası öncesi yine favorilerim arasındalar. Çok disiplinli olmaları turnuvalarda başarı olmalarını sağlayan en önemli unsur olarak göze çarpıyor. Takımda özellikle iki oyuncudan çok şey bekliyorum. B.Münih'li T. Kroos ve sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarılan Reus takımda önemli işler başara bilecek oyunculardı. Mesut'un formda olmasa da takımı ateşleyeceğinden kuşkum yok. Adını çok söyleyemesem de Schweinstieger kalitesi bu kupada da fark edilecektir. Oyun içinde bazen kopmalar yaşayan Panzerler bu durum çok sık tekrar etmezlerse kupadaki durumlarını da belli edeceklerdir.  Sahaya genellikle  4-2-3-1 olarak çıkıyorlar.
Grubundan lider olarak çıkmasını beklediğim Panzerler kupadaki favorilerimdendir.
PORTEKİZ
C. Ronaldo’nun yanına eşlik edebilecek oyunculara göre turnuvada ilerlemesini bekliyorum. Eskisi gibi forvet çıkaramayan Portekiz gol yollarını orta saha oyuncularından bekliyor. Meireles'i saymazsak  gol atabilecek kapasite oyuncular olsa da her maç gol atmalarını beklemek iyimserlik olur. Almedia formsuz ve takımsız olarak kupada bir varlık gösterebileceğini sanmıyorum. Agresif oyuncular takımlarını eksik bırakmazlarsa grupta ABD ile çekişeceklerdir. Savunmada başarılı olabilirlerse bir üst tur hayal olmaz. Sahaya 4-2-3-1 olarak çıkıyor. Kadroda tanıdık isimlerin olmasına rağmen Portekiz’e yine de sıcak bakamıyorum. Ronaldo hariç yıldızlarının sönük olması ve disiplinsizlikleri zayıf yönleri olarak gözüküyor. İlerlemeleri çok zor olan Portekizliler çeyrek finali görürlerse başarılı sayılacaktır.
Grubundan üçüncü ya da ikinci  belki dördüncü olarak çıkmasını bekliyorum.
ABD
Avrupa futboluna yeni yeni alışan ABD aslında fiziklerinin vermiş olduğu durumu çok iyi bir şekilde maçlara yansıttılar. Maç boyunca ayakta kalan ABD oyunu açabilecek oyuncu ya da taktik becerilerinin eksikliğinden hala tam istedikleri yerlere gelemiyorlar. Bradley ismi göze çarpan takımda Avrupa da oynayan futbolcuların azlığı takımın bir üst seviyeye çıkmasına engel oluyor.
Fikstür avantajı var gibi gözüken ABD gruptan çıkması olası diğer ekip. Ama ilerisi için daha çok oyuncu yetiştirmeleri gerekiyor ve uluslararası futbolcuların sayısının artması şart. Klasik 4-4-2 oyununu benimseyen ABD Klismann yönetiminde bakalım nereye kadar gelebilecekler.
Grubu ikinci ya da üçüncü bitireceklerdir.
GANA
Aslında Afrika futbolu deyince akla gelen takımlardan birisi. A. Gyan kilit oyuncuları olsa da Katar’da oynaması düşündürücü. 2010 da oynadıkları Uruguay maçında penaltılarla elenmesi kendileri için zor olsa da edindikleri tecrübe bu kupa için belki yardımı olabilir. Grup nu kadar zor olmasa çıkması muhtemel olan Afrika ekibi bu kupaya erken veda edeceklerdir. Kaliteli orta saha oyuncularının yanı sıra etkin forvetleri diğer ekiplere gereken önemi almalarını sağlayacaktır. Gruptan çıkarlarsa şaşırmam diyemem ama yine de katı savunmayı aşabilecekler mi ? Emin değilim.
Kalecilerinin ve defansın gerekli tecrübeye sahip olmadıkları yadsınamaz bir gerçek olsa da Gana bu durumu aşabilirlerse gruptan çıkmak içten bile değil. Belki bir öyle bir böyle diyorsun diyeceksiniz ama kaliteli oyuncuları benim aklımda soru işaretleri bıraktı.
Sahaya  4-5-1 dizilişinde çıkan Gana Afrika’ya has mücadelelerini bu kupaya da yansıtacaklardır.
Gruptan 2.-3.-4. Olarak çıkabilirler. Her şey kendi ellerinde ve ilk maç durumlarını belli edecektir.
 MÜCAHİD AKYÜZ
KONUK YAZAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder