24 Haziran 2014 Salı

A VE B GRUBU SONRASI



A GRUBU
Ev sahibi takımın ilk turdan turnuvaya veda ettiği pek görülmüş bir şey değildir. Hele ki bu takım kupanın olağan favorisi ise grubu ilk sırada bitirmeleri olağan. Diğer yandan ise Avrupa temsilcisi Hırvatistan'ın Meksika maçını ilk maç olarak oynasaydı bu kadar kolay havlu atmayacaklarına eminim. Bir tarafta maç kazanmak zorunda olan Hırvatlar diğer yandan Brezilya'ya yenilmeyerek yakaladığı avantajı korumak için sahaya çıkan Meksika fikstürün sıralaması farklı olsaydı eminim Hırvatlar bu kadar kolay pes etmezlerdi. 
Öte yandan Brezilya çektiği kolay kuranın faydasını gördü. İlk maçta hakem yardımıyla Hırvatları geçen Brezilya Meksika'yı mağlup edemeden ikinci turda Şili'nin rakibi oldu. Grup öncesinde Mesud abimin tahminin de tuttuğunu söylemek mümkün. Grup yazısında ilk iki sırayı Brezilya ve Meksika'nın alacağını ön görmüştü.
B GRUBU
B grubunda ise İspanya kupanın sürprizine imza atarak Hollanda ve Şili'den 7 gol yiyerek elendi. Kupanın en güzel golü olmaya aday ise İspanya ağlarına atıldı. Robin V.P. yarı sahadan gelen ortaya uçarak vurduğu aşırtma kafayla grubun kesin en güzeli, kupanın ise ilk 5 içine girecek golünü attı. Grubun tulum çıkaranı ise Hollanda oldu. 3 maçta 9 puan alan Luis Van Gaal'in takımı oynadığı sert savunma ile yoğun eleştiri alsa da grubu elini kolunu sallayarak geçti. 
Grubun diğer ikinci tur bileti ise İspanya'yı 2-0 ile geçen Şili'nin oldu. Kalede ve savunmada çok büyük yıldızları olmayan Şili ileride A.Sanchez ve Vargas'tan beklediğinden fazla katkı aldı. Grubun son sırasında ise Kangurular vardı. Avustralya kupanın en silik takımlarından birisiydi.
Şimdi ikinci tur maçları var. Brezilya'nın rakibi Şili ve Hollanda Meksika'ya karşı oynayacak. Henüz tahminler için erken ancak Brezilya yine zorlanarak hatta belki uzatmalara gidecek bir maçla ikinci turu da geçebilir sonrası ise kiminle eşleşeceği ile alakalı. Hollanda'nın ise ne yapacağı biraz günlük performanslara bağlı. Kadro olarak Meksika'dan iyiler üstelik Robben gibi her koşulda her zaman yüksek performans verebilen bir makineye sahipler. Çeyrek finale daha yakın oldukları gerçek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder