26 Haziran 2014 Perşembe

E VE F GRUBU SONRASI

E GRUBU
         Grup öncesi tahminler de bu grup bana düşmüştü. Sanırım sonuca en yakın olduğumuz tahmin burada oldu. Grupta İsviçre ve Fransa'nın zorlanmadan çıkacağını tahmin etmiştim. Ama rakiplerine bakacak olursak bunu tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok. Ekvator ve Honduras kupayı gelmeyi bile hak etmeyen iki takım iken grupta söz sahibi olmalarını beklemek hayal ötesi olurdu. İsviçre Fransa'dan 5 yerken şaşırttı ancak diğer iki rakibinden 6 puan alınca sorunsuz yoluna devam etti. Yine de Fransa gibi gol konusunda sıkıntılı olması muhtemel bir takımdan 5 gol yemesi biraz soru işareti bırakmadı değil.       
Öte yandan Fransa ilk iki maçta aldığı 8 gollü galibiyetlerden sonra son maçta yedek ağırlıklı kadroyla çıkabilecek rahatlığa ulaştı. Ancak yine de yedekleri değil asları oynatsalar da beraberliğe yetecek kadar oynayarak dinlendiler. Turnuvanın yeniliklerinden çizgi teknolojisinin ilk meyvesini yemek Fransa'ya nasip oldu. Honduras karşısında Benzema'nın pozisyonunda kimse gol kararı vermezdi. Ama teknoloji sayesinde hakem gol kararı verdi.
Grubun en göze batan yıldızı son maçta 3 gol birden atarak ikinci turu gören Xhakiri oldu. Bayern'in yedek gücü takımı İsviçre'yi ikinci tura taşımayı başardı.
F GRUBU
        Bu grubu ise Mesud abim yazmıştı. Aslında o da yaklaşmış diyebiliriz ancak o Bosna'nın ilk Dünya kupası macerasında gruptan çıkacağını tahmin etmiş, yine de eğer Nijerya karşısında hakem faciasını yaşamasaydı sonuçlar farklı olabilirdi.         
          Grubun olağan favorisi Arjantin ise 9 puanla tulum çıkarsa da oynadığı oyun ve rakiplerinin zayıflığını düşünürsek çok ümit vermedi. Grubun diğer kazananı Nijerya ise ilk maçta İran karşısında ki beraberlik sonrası umut vermemişti yine de ardından Bosna'yı geçince ikinci turu gördüler. Fenerbahçe'nin topçusu Emenike 3 maçta da oynadığı futbolla tatmin etmedi. Henüz gol bulamayan Emenike iki asist ile katkı verdi. Nijerya'nın bütün oyun düzeni Emenike'ye atılacak uzun toplara kalmış durumda Emenike o topları genel de alamasa da seken ribauntları alan Nijeryalılar etkili olmaya çalıştı.
         Elenen Bosna ise tecrübesizlik ve hakem kurbanı oldu diyebiliriz. İlk maçta 2. Dakikada kendi kalesine attığı golle Arjantin'e karşı geriye düştü. Sonrası Messi'ye kadar Bosna baskısı ile geçti ancak sonuç gelmedi. İkinci maçta Nijerya karşısında ofsayt olmayan tertemiz bir gol attılar ancak bu kez de yardımcı hakeme takıldılar. Üstüne bir de Emenike'nin bizim alışık olduğumuz şekilde rakibini çekip önüne geçmesini hakemler görmeyince turnuvaya erken veda etmek zorunda kaldılar. Bir daha ne zaman bu hakkı elde edebilirler bilinmez ancak daha dikkatli oynamayı öğrenmişlerdir.
       
       Grubun en iyi futbolcusu kesinlikle Messi oldu. İlk iki maçı iki gole geçen Messi İran karşısında son dakikada şık bir vuruşla maçı almıştı. Ama asıl güzel golü bence son maçta Nijerya ağlarına bıraktı. Maçın hemen başında karambol de seken topu önünde bulan Messi topu zor açıdan tavana vurarak harika bir gol attı. Gerçi Messi'nin ikinci golünü daha fazla beğenenler olacaktır belki ama frikikte o kadar yumuşak bir topta kaleciyi suçlarım.
        Eşleşmelere gelince Fransa ile Nijerya ve Arjantin ile de İsviçre eşleşti. Fransa kısır geçmesini beklediğim bir maç sonunda çeyrek finalist olacaktır. Arjantin, İsviçre maçında da sürpriz çıkmaz. Messi Çeyrek finali görür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder