20 Ocak 2015 Salı

KİME NE TRANSFER LAZIM ?



Malumunuz ara transfer dönemi ocak başında başladı. Ancak Avrupa'da olduğu gibi bizde de sönük isimlerin yer değiştirdiği sansasyonel transferlerin konuşulmadığı bir transfer dönemi oluyor. Toplama baktığımızda en pahalı transferi W.Bony'i 30 milyon Avrodan fazla bir paraya Swansea'den koparan City yaptı. Gol sorunu yaşadıkları gerçek ancak bu Aguero, Jovetic ve Dzeko'dan oluşan forvet hattının yetersizliği mi? Yoksa arkalarında oynayan Yaya, Silva ve Nasri gibi isimlerden mi kaynaklanıyor emin değilim. Yaya belki kariyerinin en iyi dönemini geçiriyor ancak Afrika kupasından ne zaman gelir muamma ayrıca yeni transferinde kupada olduğunu hatırlatmak gerek. Nasri'nin sakatlığını da düşünürsek James Milner'lı, Jesus Navas'lı ve Fernandao'lu bir orta sahanın senede toplam 10 golü bulmaz performansı ile hücumda Ronaldo'nuz olsa fayda etmez. Parası bol olan City'nin o bölgeye de takviye yapması düşünülebilir ancak Chelsea yolunu aldı gidiyor bu saatten sonra fayda olur mu ? hiç sanmıyorum.
Türkiye'de ise şampiyonluk umudu olmayan Trabzon hamle yapmaya devam ediyor. Onur'un sezonu kapatması ve yedek kaleci Fatih'in de yeterli görülmemesi üzerine Kayseri'den daha önce Beşiktaş'ta görev yapmış Hakan ARIKAN ile kiralık anlaştılar. Ancak 4 ay için verilen 550 bin avro kiralama bedeli ve oyuncuya verilen 1 milyon 400 bin TL'lik ücret fahişten öte saçmalık. Podolski'yi Arsenal'den kiralayan İnter daha fazla bir bedel ödememiştir. Ayrıca Hakan transfer edince ne değişecek bir anda ilk 2'ye mi sokacak seni. Alt tarafı kaleci değil Hakan'ı Neuer'i transfer etsen maksimum 3 puan fark eder. İşte böyle batıyor bu kulüpler. Sene sonunda sözleşmesi bitecek Uğur'a verilen 550 bin avroda diğer bir transfer bakalım takıma ne katacak.
Trabzon'dan başladık madem oradan devam edelim. Ligin ilk yarısını 6.sırada bitiren Trabzon liderin 13 puan gerisinde ayrıca şampiyonlar liginin de 12 puan gerisinde yani önünde ki 5 takımı geçip o basamağı yakalaması için kısmetten fazlasına ihtiyacı olacak. Buna rağmen bu kadar harcama yapmak üstelik bu transferler geleceği değil bu günü kurtarmak için yapılıyor olması mantıksızlığın boyutunu daha da büyütüyor. Trabzonspor'un neye ihtiyacı var sorusunun ise cevabı basit bu seneyi kadroyu boşaltmak için kullanıp seneye doğru hamlelerle ve doğru bir yapılanma ile girilmesi gerekiyor. Bunun içinde elde az da olsa var olan temel yapının korunması şart.
Ligin ilk yarısını 3.sırada bitirse de ilk sırayla arasında sadece 1 puan gerisinde kapatan Galatasaray'ın ne yapması gerekiyor sorusu ise biraz daha karışık. Bu seneyi kayıp olarak görmek için çok erken ancak takımda eksikleri büyük paralar verip kapatmak için de elde ekonomik güç yok. Afrika kupası için milli takıma seçilmeyen Chedjou'dan faydalanmak isteyen Hamza hocayı mutlu etmişti ancak Chedjou'nun yerine seçilen oyuncunun kamp öncesi trafik kazası geçirmesi sonrasında kadroya çağrılmasıyla bu plan suya düştü. Belki bir transfer yapılabilir derken hazırlık kampında diğer stoperler Semih ve Koray'ın da sakatlanması işleri iyice bok etti. Kadroda safkan bir stoper kalmadı. Hakan Balta ve Melo'nun o bölgede oynaması bekleniyor. Gökhan ZAN'DA istenmeyen adam ilan edilmiş durumda. Bakalım hamle gelecek mi? Hücum bölgesinde eksiklik sezon başından bu yana var ancak elde ki oyuncuları kaybetmemek de bir kazanç olarak görülebilir.
 Beşiktaş'ın neye ihtiyacı olduğu ise yaklaşık 2 senedir dile getiriliyor. Sağ bek transferi her dönem gündemde ancak nedense bir türlü o transfer gelmedi. Önce Norveç'ten Linnes dendi. Sonra Benfica'lı Pareria şimdi ise Porto'nun rezerv takımından Opare ismi gündemde. Ne yazık ki bu isimlerin hiç biri istenilen özellikte değil. Belki Pareria isim olarak güven verebilirdi ancak onunda olma olasılığı zayıf görünüyor. Hilbert sonrasında o bölgede oynayacak isim bulmakta zorlanan Beşiktaş'ın en büyük ihtiyacı güven ve hücuma katkı verebilen bir isim onu da kalan bu kısıtlı sürede bulabilecek mi bakalım görelim.
Son olarak  Fenerbahçe'ye bakarsak eğer, eksikler gözüme daha bir batıyor sanki. En uçtan başlarsak Emenike'nin çocuksu tavırları, Webo'nun sağlıksız oluşu, Sow'un da Afrika kupasında olduğunu düşünürsek o bölgeye yerli bir alternatif şarttı ancak bu isim Erkan Zengin değil santrafor oynayabilecek bir isim olmalı. Bakınız Mevlüt ERDİNÇ, öte yandan Gökhan GÖNÜL'ÜN takım içinde ki alternatifinin Mehmet TOPUZ olması sanırım oraya da bir takviye düşünmemiz için yeterli olacaktır.

İki haftalık ara bugün Türkiye Kupası maçlarıyla bitiyor. Özet görüntüler varken bile Erman TOROĞLU çekilmezken görüntüler de olmayınca iyice karın ağrısı bir hal alıyor. Üstelik HD görüntü iyi güzel de bu teknoloji ile Toroğlu'nun burnunu izlemek icadı yapana haksızlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder