22 Ocak 2015 Perşembe

BARÇA'NIN HAKKIYDI



Dün ki maçı kayınbiraderle izledik. Ben Barça'dan pek hazzetmem o da Atletico'dan. Ben Messi ve Suarez'i sevsem de Neymar ve benzeri oyuncuların varlığı beni Barça'dan uzaklaştırmıştır. Onun Madrid'i sevmeme sebebi ise tamamen oyun tarzı ile ilgili bu kadar kapanan takımdan hoşlanmıyor haklı olarak. Ben Arda'yı her ne kadar sevmesem de başarılı olmasını isterim o yüzden Madrid'i daha bir desteklerim. Her neyse maça gelirsek Atletico İsmail Kartal'ın deyimiyle "haddini bilerek " oynamaya çalıştı. Maçın başından sonuna kadar kapandı. İlk yarıya göre ikinci yarıda orta sahayı daha fazla geçti denilebilir ancak bunu o kadar az isimle yaptı ki atak oluşturmak bir yana tehditkar olma konusunda bile başarısızlardı.

Özellikle ilk yarıda Torres o kadar kötüydü ki takımı eksik oynattı desek yeridir. Messi'nin etkisizliği Suarez'in ise artık uyum sorunundan ziyade doku uyuşmazlığına doğru giden formu golün gelmesini geciktirdi. Üstelik Suarez golleri kaçırırken rakibiyle dalaşması, hakemi aldatmaya çalışması sinir bir hal almaya başladı. Zaten sahada Neymar var daha fazlasına gerek yok. Torres için ise hocası ona güvenini göstermek için Real maçından sonra çok da hak etmediği övgüleri dile getirmişti. Ancak dün ilk yarıda ki oyununa bakınca eminim beklentilerini epey düşürmüştür.
Barça ise karışık bir takım olmayı sürdürüyor. Sezon başında L.Enrique'yi  getirmenin yanlış olduğunu söylemiştim, hala aynı fikirdeyim. Messi ile kapışmasından sonra sular biraz olsun durulmuş görünüyor ancak takımda ki hava Fenerbahçe'den hallice, oynanan oyun keyifsiz ve düzelecek gibi de durmuyor. Yine de ikinci yarıda ki baskılı oyunun meyvesini geç de olsa aldılar.
Hakemler oldukça iyi bir maç yönetti. Pek çok baskı ve itirazlara karşın sağlam durmayı başardılar. Penaltı pozisyonunda da haklıydılar. Messi'nin kaçırması iyi oldu ama tamamlamadan yetişmek mümkün olmadı.

Son olarak Arda'nın performansı ise orta şekerliydi. Takımda ayağına topun en çok yakıştığı isim o. Griezzmann ile birlikte takımı ileriye taşıyan isim de o. Üstelik dar alanda topu saklaması ve uygun durumda ki oyuncuyu bulma konusunda da usta bir ayak ancak iş ne zaman fiziki mücadeleye girse mağlup oluyor. Çünkü patlayıcı gücü hiç yok. Depar atamıyor ve bitiriciliği de yeterli değil. Bu fiziki özellikler gelişecek şeyler değil. Maalesef Arda'nın maksimumu bu.

Rövanş haftaya bugün ne olur kestirmek zor. Evinde başka bir futbol oynayan Atletico ne olursa olsun gol atmakta sıkıntı yaşıyor. Üstelik Barça deplasmanda kötü de oynasa gol bulabilir. Turun favorisi açık ara Barça ama futbol bilinmezlerle dolu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder