7 Mayıs 2012 Pazartesi

ŞİKE HEM VAR (MIŞ) HEM YOK (MUŞ)

              PFDK kararları açıkladı ve çok ilginç bir karar verdi. Yöneticilere verilen cezalardan bahsetmeyeceğim onların önemli olup olmadığı tartışılır ama bir futbolcuya üstelik forma giydiği bir maçtan dolayı şike cezası olarak 1 sene ceza veriyor ( İbrahim Akın ) ancak o maçta şike olmamış yada teşebbüste kalmış diyebiliyor ve kulüplere ceza veremiyor. Ne güzel ülke burası değil mi? saçma sapan kurumlar saçma sapan kararlar alabiliyor. Hiçbir kural kanun olması gerektiği gibi yâda yazıldığı gibi uygulanmıyor. Şiddeti önlemek için kanun çıkarılıyor. Taraftarlar artık taşkınlık yapamayacak deniyor ama Beşiktaş taraftarı tribünden sahaya atlıyor rakip takımın oyuncusuna koşuyor. Ama arkadan ittiler o yüzden düştüm diye savunma yapıyor. Trabzon iki maçtır Fener’in canına kast ediyor sahaya ucu açık veya kapalı iki bıçak fırlatılıyor. Ama tek bir gözaltı yada bir soruşturma yok.

            Bir kulüp başkanı neredeyse 1 senedir şike ve organize suç örgütü kurmaktan içeride ama ona da bir ceza yok.bu cezaları TFF’nin vermesini beklemek saçma zaten. Kendin seç kendin yargıla böyle olur tabii ki sonucu ama yargı kararı beklenseydi yada olası tazminatları göze alıp daha sezon başlamadan karar verilseydi daha temiz bir ligimiz olurdu.

           Artık her şey son haftaya kaldı. Uzun seneler G.Saray maddi problemlerini bahane edip futbolcular arasında bir birlik sağlanmıştı bir nevi fakir edebiyatı denebilir. Bu sene ise F.Bahçe aynı şeyi yaptı farklı olarak Fakir edebiyatı değil de onun yerine şike davasını birleştirici unsur olarak kullandı. Kadro kalitesi olarak çok iyi olmadığı bir sezonu bir şekilde son haftaya taşımayı başardı. Lig tv’nin istediği oldu artık tek maç ve yüksek gelir elde edebilirler. Olan maç sırasında kalpten giden insanlara oldu.  Süper finalde evinde maç kazanamasa da deplasmanda puan kaybetmeyen G.Saray deplasmanda 2 galibiyet bir mağlubiyet alan ancak evinde 2 maçı da kazanan F.Bahçe ile oynayacak. Olası 3 skordan ikisi G.Saray’ın lehine. Beraberlik halinde averajla şampiyonluklardan sonra bir de yarım puan farkla şampiyon olan bir takım olacak.
Her şey bir yana Beşiktaş’a karşı 80dk önde oynayan G.Saray iki dakikada 2 gol yiyerek berabere kaldı. Ama kazansa da bir şey değişmeyecekti. Benim söylemek istediğim geçen hafta Fatih Terim bu hafta ise Ali Dürüst nereden çıktı bu süper final bakalım başka ne çıkaracaklar gibi bir laf etti ve etmeye devam ediyorlar. Sene başından beri oynanacağı bilinen ve konuşulan bir konuyu ligi önde bitirince nereden çıktı bu diye sormak hangi kafanın ürünüdür acaba. Tamam kimse memnun değil evet kimse seneye de olsun demiyor. (Lig tv hariç) ama bu sene başından beri vardı. Sezonun genelinde hak eden G.Saray ama sezon orada bitmiyor ki bunu Terim’de Dürüst’de çok iyi biliyor. Haftaya kim kazanırsa kazansın tebrik etmek gerek iki takımında bir başarı öyküsü var kupa sadece bir tane onu da iyi oynayan kazansın. Hakem olarak da sanırım Cüneyt Çakır atanacak ama gönlümden Fırat Aydınus geçiyor üstelik Seyran tepede ki ilk maçı da çok iyi yönetmişti. Ama ilk maçı da o yönettiği için bu maçı vermezler sanırım.

       Kamil Abitoğlu ise nasıl bir zihniyetin ürünü ise ayıp. Zokora ve Colman’ın maç boyu attığı tekmeleri görmezden geldi ya ayıp kelimesi hafif kalıyor ama diyecek laf buraya yakışmaz.

       Hafta sonu maçı izlemeyi düşünmüyorum ama yine de belli olmaz imkan olsa da maçtan yarım saat önce uyuyup maçtan yarım saat sonra uyansam. İçim acır bu maçı izlersem de kaybedersek. Kazansak da izlemesem de olur tekrarını izlerim nasılsa bakalım neler olacak. Terim cezalı Fener ise sezonun rezil topçusu Mehmet Topuz yerine Dia ile oynamanın faydasını gördü Cumartesi günü Aykut’un kadro tercihi şampiyonu belli edecek. Terim ise aşağı yukarı aynı 11’i sürecek bu da 6 maçtır. Değişmeyen adamların yıpranması demek oluyor. Fener mecburiyetten bu değişimi kendi kendine yaptı. Çok zor maç çok...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder