15 Mayıs 2012 Salı

NBA PLAY-OFF’LARI KONFERANS YARI FİNALLERİ


         İlk turlar sona erdi ve beklentilerimin aksine oluşan iki seri oldu. Birincisi sezonun MVP adayı D.Rose’u kaybeden Chicago Philedelphia’ya 4-2 ile geçilirken. Memphis’in geçmesini beklediğim eşleşmede L.A Clippers oyun kurucusu C.Paul önderliğinde son maçta deplasmanda kazanarak 4-3 turu geçti ve S.Antonio’nun rakibi oldu. Artık yeni eşleşmeler ve yeni maçlar var onlar hakkında da bir şeyler yazmak gerekirse diye başlayalım

Bu kez ilk sırayı Batı Yakasına veriyorum.

San Antonio – L.A. Clippers

Play off serisinin en rahat ilk tur maçlarını oynayan S.A Utah karşısında bırakın maç kaybetmeyi doğru dürüst zorlanmadı bile. Utah’ı 4-0 ile geçerken süre olarak da yıpranmayan S.A karşısında L.A. Clippers Memphis’i son maçta 4-3 geçti ve bir hayli yorgun üstelik takımın en önemli oyuncusu C.Paul ‘un hafifte olsa sakatlığı var ve bu seride karşısında onu savunmaya çalışan daha sert oyuncular olacak. Karşısında ise savunmak zorunda olduğu T.Parker var. Genç yaşta bu takımın oyun kuruculuğunu yapmaya başlayan Parker artık hem oyun olarak hem de mental olarak çok daha iyi noktada. Pota altında Tim Duncan ilerlemiş yaşına rağmen sağlam bir liman. Forvet olarak da Manu en iyi dönemlerinden birini yaşıyor.  Seride çok zorlanmasını yine beklemediğim S.A yine de deplasmanda bir maç kaybeder gibi geliyor ve seriyi 4-1 geçer diyorum.

Oklahoma – Lakers

Batıda bu sene iyi işler yapmasını beklediğim takımlardan birisi de Oklahoma’dır.  Geçen senenin şampiyonunu süpüren bu takımın önünde kim duracak bakalım. İlk turda Dallas’ı 4-0 geçse de S.A’nun Utah serisi gibi olmadı. Her maç kafa kafaya geçti ve ancak kazananı bazen uzatmalar bazen de son saniye basketleri belirledi. Ancak yine de bu 4-0’lık seri takıma uzun bir süre dinlenme fırsatı verdi. Oklahoma’nın aksine bu sene şampiyon olamayacağını bilen Lakers gidebildiği yere kadar gitmeye çalışıyor. Zaten kısıtlı bir rotasyonu olan Lakers birde Denver’a anlamsız maçlar hediye edip seriyi 7. Maça taşıdığı için hem yorgun hem de takım kimyasından çok uzaklar. Bynum’un bu sene sakatlanmamasıyla 4 numaraya geçen Pau Gasol en kötü Lakers sezonunu yaşıyor. Kobe olgunluk döneminde de olsa artık yaşı 24 değil. Karşısında da deli çağlarını yaşayan K. Durant olacak. Üstelik Lakers’in en zayıf noktası kabul edilen oyun kurucu pozisyonunda da rakibin her şeyi R. Westbook var. Yeni nerden baksanız favori Oklahoma. Tahminimde 4-0 yada 4-1 Oklahoma bir galibiyeti de Bryant hatırına verdim.
Bu arada serinin ilk maçı dün sabah oynandı ve Oklahoma 30 sayı farkla kazandı.
 
Doğu Konferansı

Miami – İndiana

İlk turda zorlanmayanlarda biri de Miami turun zaten favorisi olan taraftı ancak New York’da ki süper yıldızlardan çekinmiyor da değillerdi. Zaten 4-1 geçtikleri seride o bir galibiyeti de Carmelo tek başına aldı desek yeridir. İndiana da seriyi 4-1 geçenlerden. İlk maçta D.Howard’sız Orlando’ya evinde kaybeden İndiana sonrasında ki 4 maçı üst üste kazanarak seriyi bitirdi. Süper yıldız diyebileceğim bir tek West’i bulunduran İndiana’ya karşı sezonun MVP’si seçilen James, Wade ve Bosh var her zaman yıldızları çok olan kazanmaz ama bu sefer sonucu yıldızlar belirleyecek. Tahminim 4-1 Miami
Seride oynanan ilk maçı Miami rahat bir oyunla sadece son çeyrekte kendini biraz sıkarak kazandı.
Son eşleşme ise 

Boston – Philedelphia

İlk turda rakibin eksilmesiyle piyango isabet eden Phil76 yaşlı ama tecrübeli kadrosuyla Boston karşısında.  Seride durum şuanda 1-1 ve saha avantajı Phil76’a geçmiş durumda. 3. Maç bugün Phil76’nın sahasında buraya kadar boşuna gelmediğini göstermek isteyen Phil76 bu seriyi alabilecek mi bunu göreceğiz net bir favorim yok ancak Boston Rondo ile bir adım daha iyi gibi sanki ama seriyi Phil76 daha çok istiyor gibi. Tahminim 4-3 Boston

Doğu da final için en avantajlı takım Miami gibi duruyor. Ama bu Miami Batı’da olaydı yarı finali zor görürdü gibi geliyor. Artık James bu sene de şampiyon olamazsa sorun kendisinde demektir.

Maçlar hafta iki kere Salı gecesi ve Pazar akşamı 22:30 seansında CNNTURK’te Cumartesi de Azerbaycan kanalı İdman Tv maç yayınları veriyor.

Bu gece 04:30 saatlerinde S.A. Spurs – L.A.Clipers maçı var. Cnn Turk yayınlıyor. Anlatan Orkun Çolakoğlu yorumlayan Kaan Kural severim bu ikiliyi Yazıhaneden.com adlı sitede çok güzel haftalık basket muhabbetleri oluyor. Tavsiye ederim. Kaan’ın bir kızı varmış oradan öğrendim : )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder