24 Mayıs 2012 Perşembe

NBA’DE SIRA KONFERANS FİNALLERİNDE

  
          Batıda eşleşme belli olalı çok oldu. İlk sıradan S.A. Spurs eşleştiği yorgun L.A. Clippers’ı çok rahat geçerek bir nevi gövde gösterisi yaptı. Clippers yorgun Paul’un hafif sakatlığı var Griffin’de aynı şekilde sakat ama Spurs öyle bir hücum etti ki kimse kolay kolay karşısında duramazdı. İlk 2 maçı evinde rahat kazanan Spurs Duncan ve Parker’ın etkili oyunuyla kendini çok da sıkmadı bile. Deplasmanda ki iki maçı ise ilkinde ilk yarıyı geride kapattı ancak maçı ikinci yarıda kopardı. Son maçta da rahat bir oyunla rakibini süpürdü ve adını finallere yazdırdı. Geçen senelerde B.Bowen da olması ile etkili bir savunma takımı olan Spurs en çok Parker’ın fizik zaafıyla sayı yiyordu. Ancak bu sene komple bir hücum takımı olan düzende Parker en önemli silah konumunda bunda Tim Duncan’ında payı büyük. Rakipleri ise bu sene bir şeyler yapması beklenen ve finale kadar daha zorlu bir yoldan gelen Oklahoma. İlk turda son şampiyonu ikinci turda da Lakers’ı geçerek finale geldi. Dallas’ı süpürdü Lakers’ı ise Kobe süpürülmekten kurtardı. Sene boyunca Gasol’ü takas etmeye çalışan Lakers artık bu yaz bunu yapar gibi geliyor. Takımda yardımcı koç olan Messina’nın da Avrupa’ya dönmesi beklenebilir.

        Finale gelecek olursak Doğu’dan çok daha çekişmeli maçlar olacak. 1. Sıradan gelen Spurs ve 2. Sıradan gelen Oklahoma kapışacak. Spurs bu sene play-offlarda henüz maç kaybetmedi. Oklahoma ise sadece bir maç kaybetti. Oklahoma’da oyun kurucu Westbrook ve Durant çok formda ama ev sahibi avantajı bulunan Spurs’da ise Parker ve Duncan çok formda. Savunma anlamında Oklahoma daha iyi gibi dursa da hücum da ise Spurs önde. Çok çekişmeli geçmesi beklenen seride favorim Spurs serinin ise 4-2 bitmesini bekliyorum. İlk iki maçı kazanan Spurs deplasmanda bir maç alabilirse 4-1’de bitebilir. Ama aklımdan geçen 4-2 Spurs. Bu arada serinin ilk maçı doğu’da beklendiği için Pazar günü oynanacak.
Doğuda işler hala karışık. Rahat geçmesini beklediğim seride Miami sona çok yakın ancak şimdiden iki maç kaybetti bile önümüzde ki maç İndiana’da ve seri 3-2 Miami önde bu maçta seri biter gibi geliyor. Diğer seride ise Boston 3-2 önde ve maç Phil76’nın sahasında seri beraberlikle de bitebilir yada 7. Maça uzayabilir ama seriyi Boston kazanacaktır. Bir oyuncudan bahsetmem gerekiyor ki kendisinin hayranı sayılırım. Bazen maçın içinde kopup gitse de yine de bu takımın her şeyi herkesin nasıl oynaması gerektiğine karar veren kişi R.Rondo’dur. Şutu her zaman sorgulanabilir ancak oyunu okuma becerisi ve asistleri ile çok çok iyi bir oyuncu. Finalde Miami karşısında ne yapabilir diye düşünürsek eğer. Eğer Bosh sakatlıktan dönemezse favorim Boston ancak Bosh döner ve Garnett’i yavaşlatabilirse Miami daha şanslı olur. Ayrıca saha avantajı da Miami de olacak.

       Geçen NBA yazısında Oklahoma’nın 4-1 Spurs’un 4-0 kazanacağını yazmışım. İyi tahmin etmişim doğrusu. Ayrıca geri kalan seriler için de Boston 4-3 demişim oda olacak gibi. Bir tek Miami 4-1 demişim ama en iyi ihtimalle 4-2 olacak gibi duruyor.

2 yorum:

  1. Bence batı konferans finali en iyi ihtimalle 4-3 biter ama oklahoma saygıyı hakketiler bu sezon.Hatta neden olmasın bir süpriz silahşörleri durduramazlarsa (Westbrook ve Durant) oklahoma alabilir.

    YanıtlaSil
  2. Unutmadan
    Kral Kupası: A. Bilbao - Barcelona
    TRT Spor (Canlı) 25 Mayıs Cuma 22:50

    YanıtlaSil