8 Ekim 2015 Perşembe

OLMASI GEREKEN KADRO


           Milli maç arasında fırsat bulmuşken bir Fenerbahçe kadrosu yazmak istedim. İki gündür NTVSpor'un 90+ programlarını dinlerken aklımda fikirler oluşuyor. Önder ÖZEN, Mehmet DEMİRKOL, Metin TEKİN ve kendisinden hiç beklemediğim derece doğru ve tarafsız yorumlar yapan Hasan ŞAŞ'I dinlerken insan ister istemez kendini Teknik adam koltuğuna koyup kadro kurmaya başlıyor. Ayrıca programda Nebil EVREN'İN de ekibi çok iyi yönlendirdiğini belirtmek lazım.
Neyse bu kadar program tanıtımı yaptıktan sonra kadroya geçelim. Çok sürpriz bir kadro değil aslında artılarını ve eksilerini ele alalım.

Artıları

  •         İşin psikolojik yönünden ele alırsak, hem Fernandao hem de RVP sahada olacağı için kimsenin olası kötü sonuçta şu niye oynamadı bu niye oynamadı diye bir dert olmaz.
  •        Hücumcu ve önde oynayan bir takım olacağından taraftarın heyecan duyacağı bir takım olur.
  •      Rakip takımın en az 5 oyuncuyla arkada beklemesine sebep olursun ki bunu özellikle Kadıköy'de kim yapmazsa en az 4'lük olur.
  •     Fiziği hazır olmasına karşın lig başından bu yana iyi görünmeyen Nani'nin etkinliğini artırırsın.
  •      Kalende gördüğün tehlike sayısı oldukça azalır.

Eksileri
·                       Özellikle deplasmanlarda takımın geriye kaçmasını engellemekte zorlanırsın

  •     Elinde ki tüm forvetleri sahaya sürdüğün için skorun gelmediği maçlarda yedekten oyuna müdahale etmekte zorlanırsın.
  •      Dieogo'yu yedekte tutarken zorlanabilirsin.

Sonuç olarak takımın bu kadro veya buna en yakın 11'le çıkması gerekiyor ki taraftar kaybetsen de sana saygı duysun. Yoksa Akhisar maçı gibi dominant olmayan ancak pozisyon da vermeyen uyuz bir futbolla skor sadece bireysel beceri ile gelir.
Rakip içinde biraz şans ve o anda orada olmak yetebilir.

2 yorum:

  1. ? Oyunu kim kuracak ?

    Öncelikle bu tablonun altına ben de imzamı atarım. Ancak orta sahada oluşacak mevcut boşluğun nasıl değerlendirileceğini de düşünmeden edemem.

    Josef de Souza görüyoruz ki "al topu ve en yakınındakine pas at" türünde bir oyuncu.

    Mehmet Topal defansın hemen önünde görev yapacaktır. orta saha çizgisini çok nadiren geçecektir.

    Yine de şu görüntü çok umut vaadediyor. Sanırım 4-2-2-2. Yani Ersun Hoca'nın taktiği idi. Zaten Ersun Hoca olsa şimdi ilk yarı maçı bitirir, ikinci yarıda karıya giderdi.

    YanıtlaSil
  2. Orta sahada defansif anlamda sorun yaşamayacağımız konusunda hem fikir isek sırf aldığı her topta çevresi etrafında dönmeden pas vermeyen Diego'yu oynatma pahasına o bölgeyi açmayı doğru bulmuyorum. hücumu ise ileride ki 4'lü ve Caner'in kurmasını öngörüyorum. ama Josef - Topal ikilisini Josef Ozan olarak değiştirirsen de itiraz etmem.

    YanıtlaSil