21 Kasım 2013 Perşembe

HALA ORJİNAL RONALDO AMA BU DA FENA DEĞİL...



Bilen bilir benim için Ronaldo deyince aklıma gelen ilk isim Brezilya'lı olandır. Fenomen lakabıyla da bilinen R9 Ronaldo futbol dünyasının görüp görebileceği en nadir yeteneklerden birisiydi. Attığı çalımlar ve futbol oynadığı her ligde gol kralı olması onu özel Fenomen yapan en büyük unsurdur. Ayrıca hala Dünya Kupalarında en çok gol atma başarısı 15 golle ona aittir. Bunu kırmaya en yakın oyuncu ise sadece 1 gol geriden gelen Klose'dir. Yine faal oyuncular arasında D.Villa 8 golle takip ediyor. Böyle bir oyuncuyu anlatmaya kelimeler yetmez dizlerinde ki sakatlık sebebiyle erken sayılabilecek bir yaşta futbolu bırakan Ronaldo gibisi gelmedi.
Günümüzün Ronaldo'su ise aynı dili konuşsalar da milliyeti Portekiz. Futbol oynadığı dönemde Messi ile karşılaştırılma talihsizliği yaşayan Cristiano kimilerine göre Messi'den sonra en iyi oyuncu ancak bana göre çoktan Messi'yi geride bırakmış durumda. Kişisel olarak Messi'nin sayılarına ulaşamasa da zorlu bir kıtada ülkesini Dünya Kupasına taşımayı bildi. Ayrıca kariyeri boyunca Lizbon'u saymasak bile M.United'da da bu çizgide bir oyun oynayabildi. Messi'nin ise elimizde Barça haricinde tek veri var o da Milli takımda ki aynı çizgide oynayamaması üstelik Ronaldo'ya göre takım arkadaşları çok daha üst düzey isimlerden kurulu. Düşünün Ronaldo'nun yanında Beşiktaş'ta oynayan Almedia, arkasında Fenerbahçe'de oynayan Meireles ve Alves varken, Messi'nin yanında Aguero, Tevez, Lavezzi gibi isimler arkasında ise Di Maria gibi isimler var. Buna karşın daha başarılı milli takım kariyeri olan kişi kesinlikle Ronaldo.

İki gün önce oynanan baraj maçlarında İsveç Portekiz ile karşılaşırken benzer bir tablo da Zlatan için geçerliydi. Aktif futbolcular arasında belki de en sevimsizi Zlatan takım arkadaşı olarak J.Durmaz(Gençlerbirliği), Elmander(Galatasaray), Kalstrom ile oynarken Ronaldo Nani ve Moutinho ile karşı koyuyordu. Yine  de Ronaldo'nun açık ara sahada ki 21 oyuncudan da daha iyi olduğu gerçeğini görmemezlik yapamayız.
Tek soru işaretim eskiden gol atan oyuncular takım arkadaşlarına yahut taraftarlarına koşarken artık devir buranın kralı benim havasında ki oyunculara devrolmuş durumda. Ronaldo bu mimikleri daha önce de kullandı ancak eminim herkes 3. Golde ki bütün takımın gol sevincini paylaştığı anı daha çok sevmiştir.

Bizim için ise garip bir durum ise Türkiye liglerinde forma giyen pek çok oyuncu Dünya Kupası 2014 Brezilya'da boy gösterecekken onları yedek bırakacak kadar iyi olduğu düşündüğümüz yerli futbolcularımız evlerinden izleyecekler. B.Alves, Meireles, Almedia, Drogba, Ebue, Emenike, Yobo, Kuyt, Sneijder gibi bazı isimler ligimizi orada temsil edecekler. Hatta bu sezon 1.ligde İBB formasıyla sahne alan E.Visca'da Bosna formasıyla ilk kez Dünya Kupasına katılacak.

Son not: Ronaldo fizik gücüyle oynayan bir isim ancak Messi daha çok tekniğiyle oynuyor. O yüzden Messi başka bir takımda benzer bir başarı elde etmediği sürece benim için Ronaldo her zaman bir adım öndedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder