17 Eylül 2013 Salı

ŞÖLEN BAŞLIYOR



Şampiyonlar liginde 2013/2014 sezonu bu akşam oynanacak maçlarla başlayacak. 4 grupta 8 maçın oynanacağı akşamda tabii ki tüm gözler evinde Real Madrid'i ağırlayacak olan Galatasaray'ın üstünde olacak.
Geçen sene çeyrek final oynayarak büyük bir başarı elde eden Galatasaray bu sene en azından gruptan çıkmak istiyor. Real Madrid ise geçen sene yarı finalde elendiği kupada bu sene final hedefliyor.
İki takımda en son oynanan maçın üzerinden sadece 5 ay geçmesine rağmen oldukça farklı takımlar. Real'den başlayacak olursak, takımın hocasıyla yollar ayrıldıktan sonra sahaya dizilişleri ciddi manada değişti. Artık hücumcu bir 4-3-3'ten çok daha dengeli 4-4-2'yi tercih ediyorlar. Buna henüz uyum sağladıklarını söylemek zor ancak kaliteli ayaklar uyum sorunu da olsa sonuca ulaşabiliyorlar. Galatasaray ise daha ilginç bir şekilde ortada iyi giden bir düzen varken bunu geliştirmek yerine değiştirmeyi tercih etti. Yeni transfer edilen futbolcuları ve takımın demirbaşlarını bir arada oynatma isteği takımı biraz ham bir takıma dönüştürdü. Üstüne birde ülke içinde ki saçma yabancı kuralı sebebiyle oynatamama zorunluluğu eklenince takım kimyası oda seviyesi sıcaklığında kaldı. Son 3 maçı galibiyetsiz kapatmanın bir sebebi de bu olsa gerek. Yani oynayan oyuncular belli bir kalitenin üzerinde oyuncular ancak birbirlerini tanımadıkları için kimden ne şekilde verim alınabileceği henüz tam olarak anlaşılamadı.
Maça gelirsek açıkçası Terim'in akşam şapkadan tavşan çıkaramaması durumunda işleri hiç kolay olmayacak. Dedim ya Madrid artık daha dengeli bir takım. Sadece Galatasaray'dan değil bu turda hiçbir takımda 4 gol yemeyeceklerdir. Ama ne kadar atabilirler o da soru işareti Ronaldo henüz yeni mevkisinde istediklerini yapabilmiş değil. Defansın sol tarafında ki eksikliklerde o bölgeden özellikle hücumda yeterli katkı almalarını engelliyor. Hafta sonu Villareal deplasmanında sol bekte oynayan Nacho ileri çıkışlarda Hasan Ali'den daha etkili değil. Onun karşısında oynaması beklenen Burak veya Bruma bu akşamı ona bir daha asla unutamayacağı bir maça dönüştürebilir. Defansın solu gibi orta sahanın göbeğinde de kimin oynayacağı tam olarak kestirilemiyor. Modric veya Khedira kesik yiyecek. Illaramendi ve Bale'in yeri garanti gibi. Sağ açık bölgesinde de Di Maria'yı oynatmasını bekliyorum. Forvette Ronaldo'nun partneri tabii ki Benzema.
Galatasaray'a gelince kadro olarak bir belirsizlik de Galatasaray'da var. Stoperde uzun süredir oynamayan Dany bu akşamda kenarda bekler. Sol bek ve sağ bekte değişmez ancak orta saha kurgusu sürprize gebe. Orta ikili de sakatlığı geçen Selçuk ve Melo banko sol tarafta ise Antalya maçında oynatılmayarak bu maça saklanan Sneijder kesin. Geriye sadece Hamit'in bölgesi kalıyor. Orası içinse en büyük alternatif Bruma ancak ileride Drogba'ya tek forvet şansı verip sağ tarafa Burak'a da kayabilir. Bu zamanda Amrabat'ın sol tarafta oynaması söz konusu olur ki bence akla en yakın olanı Burak'ın bu maçta yedek başlaması kafamda ki 11 şöyle.
MUSLERA
EBUE SEMİH CHEDJU BALTA
SELÇUK MELO
BRUMA          SNEİJDER       AMRABAT
DROGBA
Kadroyu fazla hücumcu bulanlar olabilir. O zaman da Bruma yerine Engin tercih edilebilir. Tabii ki işin en doğrusunu Terim bilir. Bu maçtan fazla ümidim yok. İyi oyun belki ileri ki maçlar için özgüven verebilir. Hafta sonunda ki Beşiktaş deplasmanına da enerji saklamak lazım.

1 yorum: