3 Eylül 2013 Salı

MESUT ÖZİL ARSENAL'DE



Milliyetçi sayılmam, solcu hiç değilim, Elhamdülillah Müslüman'ım o yüzden dünya üzerinde ki Türkler benim için Müslüman olmaları sebebiyle değerlidir. Aynı oranda Sow gibi Ribery gibi K.Benzama gibi isimler de Müslüman oldukları için değerlidir. Belki Türklere aynı dili konuştuğumuz için azıcık daha sempatiyle baktığım söylenebilir. Bunları niye yazdım. Mesut Özil gibi İlkay Gündoğan gibi hatta Serdar Taşçı gibi isimler Türk milli takımı formasını giymeyi tercih etmedikleri için benim gözümde dünyada ki diğer Müslümanlardan gram farklı değillerdir. Kanoute, Demba ba, Ben Arfa neyse onlarda o.
Türk spikerlerin yada yorumcuların Mesut'un maçını anlatırken Arda'dan bahsedermişçesine gururumuz gibi kelimeler kullanmaları hoşuma gitmiyor. Daha çok kupa kazanmak, daha fazla para kazanmak hatta daha rahat transfer yapabilmek için Almanya vatandaşlığını seçen birisi (birileri) nasıl oluyor da Yıldıray'la, Hamit, Halil Altıntop'la Hakan Çalhanoğlu ile aynı kefeye konuyor?
Gelelim transfer mevzusuna R.Madrid daha önce de buna benzer transfer hataları yapmıştı, Sneijder, Robben belki Cambiasso bile bu isimler arasında sayılabilir. Ama Mesut'u satmak hepsinden daha büyük eşeklik gibi duruyor. En yakın rakibinin hemen hemen aynı bölgede oynayan İniesta ile istatistiklerini kıyasladığımızda Mesut açık ara daha çok skora katkı yapmış. Sırf bu bir şey ifade etmeyebilir ancak sırf bu bile elde tutmak için mantıklı bir sebep. Ama G.Bale gibi ilk defa ülke dışına çıkacak birisine 90 milyonun üzerinde bir para veren zihniyetin mantıklı iş yapmasını beklemek de tezat. Sanırım Arsenal'in yaklaşık 50 milyon avroluk teklifini bir daha bulamayız diye düşündüler.
Mesut İngiltere'de üstelik Arsenal gibi bir takımda ne yapar sorusuna gelince; bir kere Mesut inanılmaz teknik bir oyuncu. M.City'de D.Silva nasıl bir katkı veriyorsa en az onun kadar faydalı olabilecek bir tekniğe sahip. Hatta fizik güç olarak ondan da iyidir. Ama oynayacağı takımda yanında iyi anlaşabileceği Yaya Toure gibi yada Ronaldo gibi hatta Khedira kadar bile eşlik edecek birilerini bulamayabilir. Arteta, Cazorla, iyi isimler ancak yeterli demek çok zor.
Zaten NTVSPOR Real ve Barça maçlarını D-SMART'a vermiş varsın Mesut ayrılmış olsun seyir anlamında bir şey kaybetmedik. Artık pazartesi günleri Arsenal'in maç özetlerini de izleriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder