28 Mart 2014 Cuma

27. HAFTA TAHMİNLERİ

KASIMPAŞA - ERCİYES MAÇI BERABERE BİTERSE NEZİH ABİ, ERCİYES KAZANIRSA MÜMİN,
KARABÜK-BEŞİKTAŞ MAÇINI KARABÜK KAZANIRSA MESUD ABİM,
SİVAS - G.ANTEP MAÇI BERABERE BİTERSE ONUR,
AKHİSAR - Ç.RİZE MAÇINI RİZE KAZANIRSA MUSTAFA ABİM,
NAPOLİ - JUVENTUS MAÇINI NAPOLİ KAZANIRSA MUSTAFA ABİM,
FENERBAHÇE - BURSA MAÇI BERABERE BİTERSE MESUD ABİM,
ESKİŞEHİR - G.BİRLİĞİ MAÇINI GENÇLER KAZANIRSA MUSTAFA ABİM
SÜRPRİZ BİLEREK 2'ŞER PUAN KAZANACAK...

25 Mart 2014 Salı

KÖR DÖĞÜŞÜNDEN HALLİCE



Fenerbahçe sanırım bu sene ki en rahat deplasman galibiyetini Gaziantep'te aldı. Hemen her kornerde kafa vuruşunu Fenerli oyuncular yaptı. Fizik olarak o kadar üstündüler ki bir ara Gaziantep resmen dayak yedi. Sadece Emre fizik olarak karşısında ki oycudan daha zayıftı o da zaten tekniğiyle o açığı kapattı.
Ama ortaya konan oyuna bakınca o fizik gücün karşılığını alamadığını gördük. Maçın başında Kuyt'ın gelişi güzel şişirdiği top ve Antep'in gerçekten bir kaç sınıf düşük stoperlerinin sayesinde golü bulan Emenike, benzer bir pozisyonda Binya'nın bu kez topu önüne yumuşatması ile sadece koşarak golü buldu ve maçı orada bitirdi. Seneye Beşiktaş formasıyla göreceğimiz Cenk, Bekir ve Alves kucağında etkisiz kaldı.
Hafta içinde magazin basınında sıkça İstanbul sokaklarını arşınladığını gördüğümüz Sergen belli ki takımı iyi hazırlayamamış. Maç sonrası açıklamalarında da umursamaz tavrının sürdüğünü gördük. "Zaten mağlubiyet beklediğimiz bir maçtı, kaybetmemiz sorun değil" ne demek ?
Hafta sonu Liverpool'un Cardiff'i 6-3 yendiği maçın özetini izlerken aklıma Suarez'in ne kadar bencil olduğunu ama ilk golünü attıktan sonra pas verme konusunda o kadar da pinti olmadığını gördüm. Akşam Emenike iki golü attıktan sonra artık pas vermeye de başlar herhalde dedim ancak yine pas verse mutlak olan golü kaleye şut atmaya tercih ederek heba etti. Emenike'nin formda olduğu gerçek ancak daha üst düzey maçlarda bu tercihleri sıkıntı olabilir. Galatasaray'a karşı bulacağımız ender pozisyonlarda telafi şansımız olmayabilir.
Akşamın gol kaçırma konusunda mahir ancak tabelada adı yazılan bir diğer isimde Sow oldu. İlk yarıda 1'e3 pozisyonda rakibini geçip çaprazdan kaleyi gören Sow çok kötü vurdu. İkinci yarı ise Antep savunmasının eşsiz ikramını geri çevirmedi ve şık bir vuruşla 3 ay sonra gol attı.
Volkan'ın sakatlanmasıyla kaleye geçen Mert maçın başında ve sonlarında olmak üzere çok güzel bir top çıkardı. Görüntü olarak da A.Madrid kalecisi Courtois'i andıran Mert 25 yaşında olduğunu unutmayarak artık kaleyi Volkan'dan alma zamanı geldiğini düşünüyorum. Sene boyunca formsuz olan Volkan son 3 maçtır iyi toplar çıkardı ama sık sakatlanması ve dışarıya verdiği kötü görüntü sebebiyle yerini Mert'e bırakmalı.
İlk yarının son dakikalarında sakatlanan Emre ikinci yarının ilk dakikalarında oyundan çıkarak yine mi sakatlandı sorusunu akıllara getirdi ancak Ersun hoca nihayet Emre'nin yerine Alper'i değil de Salih'i oyuna alarak doğru bir hamle yaptı. Haftalardır oynaması için baskı yapılan genç oyuncu yarım saatten fazla oynama şansı bulmasına karşın çok da etkili olamadı.
Lig yarışı bence geçen hafta Galatasaray Karabük deplasmanından beraberlikle dönünce bitmişti ancak bu hafta Kayseri'ye evinde kaybeden Galatasaray Beşiktaş'a da geçilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Fenerbahçe'nin bu hafta seçim dolayısıyla Pazartesi oynayacağı Bursa maçı ligi bitirebilir.

26. HAFTA TAHMİN SONUÇLARI

HAFTANIN EN İYİSİ 1 SÜRPRİZLE 7 PUAN TOPLAYAN MÜCAHİD OLDU TEBRİK EDERİM.
HAFTANIN KÖTÜSÜ İSE 3'ER PUAN TOPLAYAN MÜMİN VE MESUD ABİM OLDU... BENİM VE MESUD ABİMİN SON HAFTALARDA ÇOK KÖTÜ OLDUĞUNU SÖYLEMEK GEREK...
HAFTANIN OLAYI İSE KESİNLİKLE LİDERLİĞİN BU KADAR HAFTA SONRA EL DEĞİŞTİRMESİ OLDU. NEZİH ABİ 1 HAFTA SONRA BAŞLAMISINA KARŞIN 2. YARIDA ÇOK İYİ BİR ATAK YAPARAK ÖNCE 2. SONRA İSE LİDERLİK KOLTUĞUNU ALDI. TEBRİKLER BEN EMANETİ HAFTAYA GERİ ALIRIM DİYORUM AMA BAKALIM BELLİ OLMAZ. DAHA ÇOK MAÇ VAR.
BUGÜN OYNANACAK KUPA MAÇLARININ YANINA MAÇ BULAMADIĞIM İÇİN PROGRAM YAPMADIM. HAFTA SONU TAHMİNLERİNİ BUGÜN YOLLARIM...
SON OLARAK DA RENKLER KONUSUNDA Kİ YORUMLARINIZA TEŞEKKÜR EDERİM. HER MAÇA AYRI RENK TERCİHİNDEN GÖZÜ YORUYOR DİYE VAZGEÇTİM. AMA TAKİBİ KOLAY OLSUN DİYE RENKLERİN TONLARIYLA OYNADIM...

24 Mart 2014 Pazartesi

ELDEN TAKTİK VERMEK

OYUNUN İÇİNE KAĞITLA MÜDAHELE ATMAK NE?
ALLAH AŞKINA BU FUTBOLCULARLA İLK DEFA MI? OYNUYORSUN
DAHA ÖNCE İDMANDA HİÇ ÇALIŞMADIĞIN BİR ŞEYİ Mİ? DENİYORSUN
MANCİNİ BUNU DAHA ÖNCE DE YAPTI BİR ŞEY DENMEDİ AMA ARTIK SAÇMALIK SEVİYESİNDE...
MİSAL SELÇUK'A OYUNA GİREN OYUNCU VEYA YARDIMCI HOCA YADA TERCÜMAN SAĞDA DEĞİLDE SOLDA OYNAMALISIN DESE ANLAMAYACAK MI? 
YAZILI OLARAK GÖSTERMEK Mİ ? GEREKİYOR...
MANCİNİ 7 AYDA TAKIMIN İÇİNE ETTİ. ALDIĞI TAKIMI KENDİSİ YAPMADIĞI DOĞRU AMA GELDİĞİNDEN BU YANA DA TAKIMA ZERRE KATKISI OLMADIĞI DA DOĞRU...

MADRİD BARÇA MAÇINDAN SONRA



Epeydir oynadığımız tahmin oyununda bir kuralım vardır. Tahminlerde asla Barça'yı karşıma almam. Dün oynanan maçtan önce işlerin değiştiğini düşünerek bu kez Madrid kazanır demiştim. Ancak yine yanıldım. Maça iyi başlayan ve Madrid'in savunmada ki hatalarını iyi değerlendiren Barça İniesta'nın çaprazdan topu tavana asmasıyla öne geçti. Cumartesi günü Kayseri maçında Sneijder daha dar bir açıdan benzer bir pozisyonda topu tavana göndermek isterken tribünün üst katına yolladı. Bu gol maçı Barça'ya yaklaştıracağına uzaklaştırdı. Mourinho sonrası kontra ataklarda eşsiz bir tehdide sahip olan Madrid Benzama'yla iki gol bularak mental olarak oyunu eline aldı. Benzama'nın iki golünde de Mascherano'nun hamle yapamamasının büyük etkisi var. 10 dakikada 2 gol bulan Benzama 3'e de çok yaklaştı ancak bu kez de çizgiden topu Pique çıkardı.
Ama kim öne geçse bu kez geriye yaslanan o oluyordu. Barça'ya ceza sahasında bu kadar kolay pas yapma fırsatı verirseniz Messi bir şekilde o topu içeriye atmayı başarıyor. Pepe ve Ramos gibi iki dengesiz kasapta olanları izlemekle yetiniyor.
İlk yarı 2-2 bitince devre arasında iki takımında hocasının kulakları çekmesi ve daha az gol olmasını bekliyordum. Ama Madrid ikinci yarıya etkili başlayan ve gol arayan taraf oldu. Ronaldo maç boyunca yaptığı tek olumlu hareketle Alves'i geçerken ceza sahasının hemen dışında yerde kaldı. Ama kendini içeriye doğru bırakması sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Hakemin ilk ciddi hatası böylece geldi. Golden sonra maç yine ortadaydı. Madrid'in hücum hattının bu maçta ki formsuzluğu atılan 3 gole rağmen göze çarpıyordu. Bale süratli ancak beceriksizdi. Ronaldo ise uzun süredir gördüğüm en kötü oyunuyla karşımızdaydı.
Klasik bir Barça pasıyla Marcelo'nun 1 adım önünde ofsaytta olan Neymar hakemin süzememesi sonucu kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ramos ve Marcelo gibi iki adamın Neymar'ı nasıl kaçırdıklarını anlamak zor ama dakika henüz 60 bile olmamışken bir golü önlemek için penaltı ve kırmızı kartlık bir harekete yeltenmek hangi akılla açıklana bilir bilmiyorum.
Ama penaltının doğru olduğunu da düşünmüyorum. Neymar, Ramos elini kolundan çektikten sonra kendini yere bıraktı. Ama düşüş şekli hakemi aldatmaya yetti. Messi topun başına geçtiğinde kaçırabileceğini düşünüyordum ancak kalecini sol tarafına harika bir plase vurdu.
Beraberliği yakalayan Barça kalan yarım saatlik kısımda Madrid'i rahatlıkla geçecek pozisyonlar bulacaktı. Zaten Alves'in enfes şutu kale direğinden gelince golünde kokusu gelmeye başlamıştı. İniesta'yı ceza sahasında bu kez indiren Carvahal ve Xabi oldu. Maç boyu yoğun itirazlara maruz kalan hakem bu kez doğru karar vererek penaltı noktasına yürüdü. Topun başına yine Messi geçti. Yine kaçırır mı? Acaba diye içimden geçirdim ancak Messi bu kez topu imkansıza vurdu ve galibiyeti getirdi.
Maçta ki gergin atmosferi ekran başında bile hissetmek mümkündü. Madrid'in kötüleri başta Ronaldo olmak üzere Bale, Xabi, Ramos oldu. Barça'da ise Valdes, Mascherano ve Neymar olarak gösterilebilir.
Ama açık ara maçın en kötüsü rezil yönetim gösteren hakemler oldu. Ligde ki son durum şöyle:
Zirvede puan farkı kalmadı. Atletico ve Real'i bir puan geriden Barça takip ediyor. Sanırım son haftaya kadar yarış devam eder. Atletico şampiyonlar liginde ki Barça maçları sırasında ligde takılmaları muhtemel. Fikstür olarak en rahat görünen Real Madrid

21 Mart 2014 Cuma

26. HAFTA TAHMİNLERİ

RENKLERLE EPEY BİR OYNADIM. İYİ KÖTÜ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.
FARKLI RENKLER OLMASININ SEBEBİ KİM NE VERMİŞ DİYE BAKARKEN KOLAYLIK OLSUN DİYE YAPILDI. MAÇLARA AYRI AYRI RENKLER VERMEYİ DE DÜŞÜNDÜM. ARTIK GELECEK TEPKİLERE GÖRE ESKİYE DE DÖNEBİLİRİM...:)

AVRUPA MAÇ SONUÇLARI

HAFTA İÇİ MAÇLARININ EN İYİSİ 1 SÜRPRİZLE 5 PUAN TOPLAYAN BEN VE SÜRPRİZ OLMADAN 5 PUAN TOPLAYAN MELİK ABİM OLDU TEBRİK EDERİZ...
HAFTANIN KÖTÜSÜ İSE 3'ER PUAN TOPLAYAN MESUD ABİM VE ONUR OLDU.
LİDERLİK YİNE PUAN FARKI İLE OLDU AMA TAKİP DEVAM EDİYOR.
HAYIRLI CUMALAR

19 Mart 2014 Çarşamba

TEKNİK DİREKTÖR İSTEMİYORKEN FUTBOLCU NASIL İSTESİN?



Ben takımların kalitesinin başlarında ki hocaya bağlı olduğunu düşünürüm. Atletico Madrid'in Simeone öncesi ve sonrasında ki görüntüsü buna en iyi örnektir. Yani senin iyi bir kadronda olsa kötü bir kadronda olsa seviyeni belirleyen başında ki hocanın yeteneği ile alakalıdır.
Dün akşam sahada o kadar isteksiz bir takım vardı ki. Fatih TERİM'i ve tavırlarını sevmeyen ben bile kenarda Terim olsaydı dedim. Mancini devre arasında geldi takıma istediği gibi müdahale edememiş olabilir ancak takıma bunca zamandır bir karakter kazandıramadığı da muhakkak.
Yapılan yanlış transferlerden bahsetmeye kalsak konu çok uzar ama ne ligde ne de Avrupa'da forma şansı bulamayan Hajrovic niye transfer edildi. Selçuk gibi takıma seviye atlatabilecek bir isim niye bu kadar etkisiz oynuyor. Daha da vahimi Mancini niye bu kadar umursamaz bir görüntü veriyor.
İtalya Milli takımının başına geçme hayalleri kuran Mancini için bu kadar mı önemsiz bir lig burası.
Ünal AYSAL takımın başına Mancini'yi getirirken sanırım Avrupa'da daha ilerileri hedefliyordu ancak Mancini'nin ilk kez bu seviyede görev aldığını unutmamak lazım. İtalya liginde 3 İngiltere liginde 1 şampiyonluğu bulunan Mancini uluslararası arenada o kadar da tecrübeli bir isim sayılmaz.
Dün oynanan oyunun baş sorumlusu Mancini'dir ama Karabük maçında Drogba'yı alıp Ceyhun'u sahaya süren dün sahada hücum anlamında neredeyse tek başına çabalayan Burak'ı alan maçı evde benimle birlikte izler gibi izleyen Mancini'den de büyük bir beklentiye girmemek gerek.

18 Mart 2014 Salı

AVRUPA KUPALARI TAHMİNLERİ

M.UNİTED OLYM. MAÇI BERABERE BİTERSE MESUD ABİM, OLYMP. KAZANIRSA ONUR,
NAPOLİ PORTO MAÇI BERABERE BİTERSE MÜMİN,
BENFİCA TOTTENHAM MAÇINI TOTTENHAM KAZANIRSA ONUR,
FİORENTİNA JUVE MAÇI BERABERE BİTERSE MÜMİN, FİORENTİNA KAZANIRSA MESUD ABİM,
SALZBURG BASEL MAÇI BERABERE BİTERSE MUSTAFA ABİM SÜRPRİZ BİLEREK 2 PUAN KAZANACAKLAR.
MAÇLARIN 90 DAKİKA SONUCU GEÇERLİDİR.
PROGRAMI YOLLARKEN KENDİ TAHMİNLERİMİ DE YOLLAMIŞTIM ANCAK AYNI TAHMİNLERİ NEZİH ABİ, HAKNUR VE MÜCAHİD'DE OYNAYINCA ANLAMI KALMADI. O YÜZDEN ANLAYIŞINIZA SIĞINARAK KENDİMİNKİLERİ DEĞİŞTİRDİM. MAÇLAR BAŞLAMADAN İSTEYEN HERKES TAHMİNLERİNİ DEĞİŞTİREBİLİR. MAİL ATMANIZ YETERLİ

25. HAFTA SONUÇLARI

HAFTANIN EN İYİSİ 2 SÜRPRİZ İLE TOPLAM 8 PUAN TOPLAYAN NEZİH ABİ OLDU TEBRİK EDERİM. SIRALAMADA ARTIK SADECE ALFABETİK FARK VAR. GERÇİ NEZİH ABİNİN BİR İSMİ DAHA VAR ANCAK BİZ HEP NEZİH'İ KULLANDIK :)
HAFTANIN KÖTÜSÜ İSE SADECE 1 TANE BİLEBİLEN MESUD ABİM OLDU SANIRIM BU BİR REKOR DAHA ÖNCE BU KADAR KÖTÜSÜ OLDU MU HATIRLAMIYORUM
ARTIK TEK UMUDUM AVRUPA KUPALARI...

17 Mart 2014 Pazartesi

AĞLAMAK GÜZELDİR...




EPEY ZAMAN GEÇMİŞTİ GOL KAÇIRDIĞI İÇİN AĞLAYAN YABANCI BİR FUTBOLCU GÖRMEYELİ. BURAYA GELENLER YA ERKEN EMEKLİLİK İÇİN GELDİLER YADA DAHA İYİ BİR TEKLİF BULAMADIKLARI İÇİN GELDİLER
SOW GENÇ SAYILABİLECEK BİR YAŞTA, DAHA İYİ TEKLİFLER ALMASI MUHTEMELKEN, DİNİNİ DAHA İYİ YAŞAYABİLMEK İÇİN BU ÜLKEYİ FENERBAHÇEYİ TERCİH ETTİ.
EPEYDİR 7 NUMARA GİYEN SEMBOL BİR İSİM ARIYORDUM ARTIK ARAMIYORUM.
SOW 7 NUMARANIN SEMBOL İSMİDİR.

14 Mart 2014 Cuma

25. HAFTA TAHMİNLERİ

KARABÜK - GALATASARAY MAÇINI KARABÜK KAZANIRSA HAKNUR
RİZE - BEŞİKTAŞ MAÇI BERABERE BİTERSE NEZİH ABİ- RİZE KAZANIRSA MESUD ABİ
SİVAS - TRABZON MAÇI BERABERE BİTERSE NEZİH ABİ
TOTTENHAM - ARSENAL MAÇI BERABERE BİTERSE MÜMİN, TOTTENHAM KAZANIRSA ONUR
FENERBAHÇE - ERCİYES MAÇI BERABERE BİTERSE MESUD ABİM,
KAYSERİ - BURSA MAÇINI KAYSERİ KAZANIRSA NEZİH ABİ VE BERABERE BİTERSE MELİK ABİM SÜRPRİZ BİLEREK 2 PUAN KAZANACAKLAR.

AVRUPA TAHMİN SONUÇLARI

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE 1 AVRUPA LİGİNDE 3 SÜRPRİZİN ÇIKTIĞI GARİP BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK.
HAFTANIN İYİLERİ SÜRPRİZ ARAYARAK BAŞIRILI OLAN ONUR VE BEN(MÜMİN) OLDUK. TEBRİKLER BİZE :)
HAFTANIN KÖTÜSÜ İSE SADECE 2 PUAN TOPLAYABİLEN GEÇEN HAFTANIN İYİLERİNDEN HAKNUR OLDU. 

11 Mart 2014 Salı

ŞAMPİYONLAR LİGİ TAHMİNLERİ

B.MÜNİH / ARSENAL MAÇI BERABERE BİTERSE ONUR,
A.MADRİD / MİLAN MAÇI BERABERE BİTERSE ONUR,
TOTTENHAM / BENFİCA MAÇINI BENFİCA KAZANIRSA MUSTAFA ABİM,
BASEL / SALZBURG MAÇI BERABERE BİTERSE ONUR
SÜRPRİZ SKOR BİLEREK 2'ŞER PUAN KAZANACAKLAR...

24. HAFTA SONUÇLARI

NORMAL DE HAFTANIN MAÇLARI BİTMEDEN PUAN DURUMUNU GÜNCELLEMEM AMA DÜN NEDENSE TRABZON MAÇI OYNANMADAN PUAN DURUMUNU HAZIRLAMIŞTIM. AKŞAM Kİ MAÇ TAMAMLANMADIĞI İÇİN MAÇI YOK SAYIYORUM.
AYRICA NAPOLİ-ROMA MAÇINI SİZE YANLIŞLIKLA NAPOLİ-MİLAN DİYE SORMAM SEBEBİYLE O MAÇI DA ÇIKARMAK ZORUNDA KALDIM. ÖZÜR DİLERİM...
SONUÇ OLARAK SON PUAN DURUMU BÖYLE OLUŞTU.
HAFTANIN İYİLERİ 6 PUAN TOPLAYAN MÜCAHİD VE HAKNUR OLDU TEBRİK EDERİM.
KÖTÜSÜ İSE SADECE 3 PUAN ALABİLEN VE 6. SIRADA Kİ YERİNİ SADECE ALFABETİK OLARAK KORUYAN MESUD ABİM OLDU.
BUGÜN ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇLARI VAR. KOLAY GELSİN.

7 Mart 2014 Cuma

24. HAFTA TAHMİNLERİ

ELAZIĞ / KASIMPAŞA MAÇI BERABERE BİTERSE MUSTAFA ABİM,
K.ERCİYES/T.KONYA MAÇINI KONYA KAZANIRSA MESUD ABİM,
GALATASARAY / AKHİSAR BERABERE BİTERSE MUSTAFA ABİM,
ANTALYA / Ç.RİZE MAÇI BERABERE BİTERSE MELİK ABİM,
BEŞİKTAŞ / ESKİŞEHİR MAÇINI ESKİŞEHİR KAZANIRSA MESUD ABİM,
TRABZON / FENERBAHÇE MAÇINI TRABZON KAZANIRSA MESUD ABİM,
NAPOLİ / MİLAN MAÇI BERABERE BİTERSE MELİK ABİM,
SÜRPRİZ BİLEREK 2'ŞER PUAN KAZANACAK.

HAFTA SONU SPOR EKRANI


3 Mart 2014 Pazartesi

23. HAFTA SONUÇLARI

ÇOK SÜRPRİZİN YAŞANDIĞI HAFTA DA NEZİH ABİ VE MÜCAHİD 1'ER SÜRPRİZ BİLEREK TOPLAMDA 6'ŞAR PUAN TOPLADILAR VE HAFTA 1.LİĞİNİ ELDE ETTİLER. TEBRİK EDERİM.
HAFTANIN KÖTÜSÜ İSE MESUD ABİM VE UZUN SÜRE SONRA BEN (MÜMİN) OLDUM.
PUAN FARKI ARTIK 3 BUNDAN SONRA Kİ İLK HAFTADA LİDERLİK SEZON BAŞLADIĞINDAN BU YANA İLK DEFA EL DEĞİŞTİREBİLİR. YUSUF YUSUF... :D
BU HAFTA MİLLİ MAÇ HAFTASI AMA MAÇLAR DEVAM EDİYOR.